Ministeri Skinnari Brysseliin Afrikan ja Euroopan naapuruutta käsittelevään seminaariin

Ministeri Skinnari Brysseliin Afrikan ja Euroopan naapuruutta käsittelevään seminaariin

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Brysselissä 9. lokakuuta. Ministeri pitää puheenvuoron Afrikan ja Euroopan naapuruutta käsittelevässä seminaarissa, jonka Suomi EU:n neuvoston puheenjohtajana järjestää yhteistyössä Bill ja Melinda Gatesin säätiön kanssa.

”Gates-säätiö on hyvä esimerkki siitä, kuinka kehitysyhteistyön toimintakenttä on muuttunut 2000-luvulla. Yksityisten säätiöiden, kuten terveys- ja opetusalalla toimivan Gates-säätiön, merkitys kasvaa.  Puheenvuorossani tulen korostamaan innovaatioiden merkitystä ja vaihdan tästä myös ajatuksia kahdenvälisesti Gatesin kanssa”, kertoo ministeri Ville Skinnari.

Ministeri Skinnari käy matkan aikana myös kahdenväliset keskustelut EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Federica Mogherinin ja komissaariehdokkaiden Jutta Urpilaisen, Phil Hoganin ja Janez Lenarčičin kanssa.

”Kansainvälisistä kumppanuuksista vastuun ottava Jutta Urpilainen tulee olemaan erittäin tärkeä yhteistyökumppani koko hallituskauden. Suomi tukee EU:n tavoitetta uudistaa ja monipuolistaa yhteistyötä globaalin etelän kanssa. On hienoa, että olemme saamassa suomalaisen komissaarin vastaamaan tästä työstä”, sanoo ministeri Skinnari.

Irlantilainen komissaariehdokas Phil Hogan tulee vastaamaan kauppakysymyksistä ja slovenialainen komissaariehdokas Janez Lenarčič puolestaan humanitaarisesta avusta ja EU:n pelastuspalvelusta.  

Lisätietoja: ministeri Skinnarin erityisavustaja Tiina Vainio, puh. 050 524 6559 sekä kehityspolitiikan yksikön päällikkö Katja Ahlfors, puh. 0295 350 191.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.