Ministeri Sasi tapasi Jugoslavian ylintä johtoa

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi tapasi vierailullaan Jugoslavian Liittotasavaltaan isäntänään toimineen talousasioista vastaavan varapääministeri Miroljub Labusin lisäksi mm. liittopresidentti Vojislav Kostunican.Kostunica korosti, että on nopeasti ja selkeästi ratkaistava kysymys liittovaltion tulevaisuudesta.Hän uskoi, että tilanne selkiytyy lähiviikkoina liittohallituksen keskusteluissa Montenegron edustajien kanssa.

Ministeri Labusin kanssa käydyissä keskusteluissa käsiteltiin mm. talousreformia, kahdenvälisiä suhteita sekä poliittista tilannetta. Ministeri Sasin mukana seuraa suomalainen yritysvaltuuskunta.

”Olen hyvin tyytyväinen maassa tapahtuviin poliittisiin muutoksiin. Suomessa uskotaan uuden hallinnon talouden uudistusohjelmaan. Kaupan vapauttaminen ja yritysten yksityistäminen ovat lähdössä hyvin käyntiin”, sanoi ministeri Sasi. Sasi korosti myös WTO-jäsenyyden merkitystä eräänä keinona tuoda JLT kansainväliseen yhteisöön. JLT on vielä WTO:ssa tarkkailijana, mutta jäsenyysneuvottelut voitaneen aloittaa lähiaikoina.

”Suomalaisten yritysten kannalta perustavaa laatua olevat sopimusjärjestelyt alkavat olla kunnossa. Verosopimus on voimassa ja investointien suojasopimus allekirjoitettaneen lähiaikoina”, Sasi kertoi.

Keskusteluissa korostettiin molemmin puolin myös kansainvälistä yhteistyötä terrorismin vastaisessa taistelussa.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Juhani Väänänen, puh 040 580 6849 tai virkamiessihteeri Arja Makkonen, puh 040 757 8403









WTO