Ministeri Sasi johtaa Suomen valtuuskuntaa Maailman kauppajärjestön ministerikokouksessa Dohassa

Maailman kauppajärjestön WTO:n neljäs ministerikokous alkaa Dohassa Qatarissa 9. marraskuuta. Suomen valtuuskuntaa johtaa ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi. Hän toimii myös yhtenä 13. marraskuuta päättyvän kokouksen kolmesta varapuheenjohtajasta.

Suomen ja EU:n tavoitteena on, että Dohassa voitaisiin sopia uudesta kauppaneuvottelukierroksesta, jos asialistasta päästään yksimielisyyteen. Kokouksessa hyväksytään Kiinan ja Taiwanin WTO-jäsenyys. Tarkoituksena on myös sopia edelliseltä kauppaneuvottelukierrokselta, ns. Uruguayn kierrokselta, auki jääneiden asia-alueiden täytäntöönpanosta. Tällä on erityisesti merkitystä kehitysmaille, joita koskee myös asialistalla oleva lääkeaineiden saatavuuden parantamisesta päättäminen. Päätökset WTO:ssa tehdään yhteisesti 142 jäsenmaan konsensuksella.

Suomen valtuuskuntaan kuuluvat kansanedustajat Liisa Jaakonsaari ja Juha Korkeaoja, teollisuuden ja työmarkkinajärjestöjen edustajia, edustajat MTK:sta ja Kehitysyhteistyön palvelukeskuksesta sekä virkamiehiä ulkoministeriöstä, kauppa- ja teollisuusministeriöstä sekä maa- ja metsätalousministeriöstä.

Lisätietoja: lehdistöavustaja Paula Parviainen, puh: 09 - 1341 5356, gsm: 040 - 571 9370, sekä www.kauppapolitiikka.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)





WTO