Ministeri Haavisto osallistuu Isisin vastaisen koalition pienryhmän ulkoministerikokoukseen

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu 4. kesäkuuta videokonferenssina järjestettävään kansainvälisen Isisin vastaisen koalition pienryhmän ulkoministerikokoukseen. Kokouksessa keskustellaan koalition tulevasta toiminnasta Isisin vastaisessa taistelussa.

Isis toimii edelleen aktiivisesti Irakissa ja Syyriassa, mutta myös maailmanlaajuisesti, erityisesti Länsi-Afrikassa ja Sahelin alueella. Terroristiryhmien on myös huomattu pyrkivän hyödyntämään koronapandemiaa.

”Kansainvälistä yhteistyötä Isisin kukistamiseksi on tärkeää jatkaa. Suomi on sitoutunut koalition työhön. Isisin aiheuttamaa uhkaa tulee katsoa kokonaisvaltaisesti ja puuttua myös terrorismin juurisyihin. Monialainen kansainvälinen yhteistyö on välttämätöntä, jotta Isisin toiminta ja ideologia saadaan pysäytettyä”, ulkoministeri Pekka Haavisto toteaa.

Suomi liittyi kansainväliseen Isisin vastaiseen koalitioon vuonna 2014 ja koalition pienryhmään vuonna 2019. Suomi osallistuu koalition sotilaalliseen koulutustoimintaan. Lisäksi Suomi tukee Irakin jälleenrakennusta ja Syyrian vakautustoimia sekä antaa humanitaarista apua ja tukea miinanraivaukseen. Suomi myös osallistuu asiantuntijapanoksella EU:n siviilikriisinhallintaoperaatioon Irakissa.

Kokouksen isännöivät Yhdysvaltain ulkoministeri Michael Pompeo ja Italian ulkoministeri Luigi Di Maio.  

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, p. 050 478 2587 sekä osastopäällikkö Mikko Kinnunen, p. 0295 351 820

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi