Ministeri Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien kokoukseen Norjan Haldenissa

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien kokoukseen Haldenissa Norjassa 27.-28. kesäkuuta. Kokouksen pääaiheisiin kuuluu pohjoismainen kriisiajan yhteistyö, jossa pureudutaan erityisesti yhteistyöministereiden rooliin maiden välisen tiedonkulun varmistamiseksi. Kriisiajan yhteistyöhön liittyen ministerit hyväksyvät kokouksessa yhteisen julkilausuman.

”Kriisitilanteissa pohjoismaisen koordinaation, yhteistyön ja yhtenäisyyden merkitys korostuu entisestään. Yhdessä olemme vahvempia, ja meillä pohjoismaisilla yhteistyöministereillä on tärkeä rooli tuoda esiin pohjoismaista perspektiiviä sekä maittemme välisessä kanssakäymisessä että omissa maissamme”, ministeri Blomqvist korostaa. 

Toinen keskeinen kokousteema on rajaesteisiin liittyvä työ, joista ministerit keskustelevat yhdessä Rajaesteneuvoston kanssa. 

”Vapaan liikkuvuuden edistäminen Pohjoismaiden välillä, oli kyseessä asuminen, opiskelu, työskentely, yrittäjyys tai vapaa-aika, hyödyttää meitä kaikkia Pohjolassa. Ihmisten väliset kontaktit ja vuorovaikutus löytyvät myös pohjoismaisen yhteenkuuluvuuden ja yhteisöllisyyden ytimestä. Tämä nostaa rajaestetyön keskeiseen asemaan integraation mahdollistajana, kun Pohjolasta rakennetaan maailman kestävintä ja integroituneinta aluetta yhteisen visiomme mukaisesti”, ministeri jatkaa.   

Muita kokousaiheita ovat muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Paula Lehtomäen esitys ministerineuvoston budjetiksi v. 2023, ministerineuvoston tukemat yhteistyöhankkeet Pohjolan lähialueilla sekä pohjoismaisten tasa-arvoministereiden maaliskuussa tekemän tasa-arvo ja ilmastonmuutos -sitoumuksen vahvistaminen.  

Lisätietoja:

  • Ville Andersson, pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön vt. päällikkö tel. +358 50 348 1575, etunimi.sukunimi@formin.fi
  • Carolina Nordling, ministerin erityisavustaja tel. +358 295 150 278, etunimi.sukunimi@gov.fi