Ministeri Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien etäkokoukseen

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien etäkokoukseen 13. syyskuuta.

Kokouksen pääaihe on Pohjoismaiden pääministerien vuonna 2019 hyväksymän vision toteutus. Ministerit keskustelevat visiota tukevan toimintasuunnitelman 2021–2024 puoliväliarvioinnista sekä visiotyön jatkosta. Vision tavoitteena on, että Pohjola on maailman kestävin ja integroitunein alue vuonna 2030.

”Reilun seitsemän vuoden päästä Pohjola on maailman kestävin ja integroitunein alue. Viime aikoina etenkin vision kestävyys- ja integraatiotavoitteiden merkitys on korostunut. Puoliväliarviointi on tärkeä hetki tarkastella sitä, kuinka pitkälle olemme päässeet ja kuinka voimme jatkaa työtä vision saavuttamiseksi” sanoo ministeri Blomqvist.

Muita kokouksessa käsiteltäviä aiheita ovat Pohjoismaiden yhteispaviljonki Osakan 2025 maailmannäyttelyssä sekä Reykjavikin Pohjolan talon remontin tilanne ja rahoitustarve. Ministerit hyväksyvät kokouksessa myös ministerineuvoston vuoden 2023 budjetin sekä vuoden 2021 tilinpäätöksen.

Lisätiedot:

  • Carolina Nordling, ministerin erityisavustaja, puh.  0295 150 278, etunimi.sukunimi@om.fi
  • Ann-Sofie Stude, Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö, puh. 0295 350 531, etunimi.sukunimi@formin.fi