Mikko Koivumaa ulkoministeriön viestintäjohtajaksi

Valtioneuvosto on nimittänyt Mikko Koivumaan ulkoministeriön viestintäjohtajaksi 18.10.2021 alkaen. Toimikausi on viisivuotinen. Koivumaa toimii tällä hetkellä viestintäjohtajana työ- ja elinkeinoministeriössä.

Mikko Koivumaalla on pitkä kokemus viestintätehtävistä ulkoministeriössä ja sille läheisistä toimijoista. Koivumaa on työskennellyt työ- ja elinkeinoministeriössä vuodesta 2018 lähtien. Tätä ennen Koivumaa toimi viestintäpäällikkönä Kirkon ulkomaanavussa vuosina 2015–2018. Suomen Tokion-suurlähetystössä Koivumaa toimi lehdistö- ja kulttuurineuvoksena vuosina 2010–2015. Lisäksi hän on työskennellyt Finnfacts -organisaatiossa, joka on nykyisin osa Business Finlandia. Koivumaa on ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n hallituksen jäsen.

Koulutukseltaan Mikko Koivumaa on filosofian maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti Helsingin yliopistosta.

”Ulkoministeriö on ratkaisevassa roolissa edistämässä Suomen ja suomalaisten asioita maailmalla. On erityisen mielenkiintoinen aika päästä mukaan tähän työhön nyt, kun maailma hiljalleen avautuu pandemian kourista.”, Koivumaa sanoo.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja johtaa ministeriön viestintäosastoa, vastaa ministeriön viestinnän strategisesta kehittämisestä sekä toimii ministeriön johtoryhmän jäsenenä.

Viestintäjohtajan tehtävää haki yhteensä 27 henkilöä.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. 029 5350 038 ja Mikko Koivumaa, puh. 050 3453 555. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.