Marko Ruonala lehdistövirkamieheksi Suomen EU-edustustoon

Marko Ruonala lehdistövirkamieheksi Suomen EU-edustustoon

Ulkoministeriö on nimittänyt Marko Ruonalan Suomen Brysselissä olevan pysyvän EU-edustuston lehdistövirkamieheksi 1. syyskuuta lähtien. Kausi on kolmivuotinen.

Marko Ruonala työskentelee tällä hetkellä valtioneuvoston viestintäosastolla projektipäällikkönä, vastuualueinaan kansainvälisen viestinnän ja EU-viestinnän tuki, hallituksen päivittäisviestintä ja muut projektitehtävät. Hänellä on aikaisempaa kokemusta mm. työskentelystä lehdistövirkamiehenä Suomen Pariisin- ja EU-edustustoissa sekä STT:n EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä. Lisäksi hänellä on useiden vuosien toimittajakokemus STT:llä ja Helsingin Sanomissa. Hänen Brysselin kausilleen ovat osuneet molemmat Suomen aikaisemmat EU-puheenjohtajuudet. 

Koulutukseltaan Ruonala on filosofian maisteri.

Lehdistövirkamies vastaa EU-edustuston mediasuhteista ja pitää yllä laajoja verkostoja Brysselissä toimiviin suomalaisiin ja kansainvälisiin kirjeenvaihtajiin. Hän tiedottaa EU:n neuvoston toiminnasta ja Suomen kannoista sekä järjestää tausta- ja tiedotustilaisuuksia. Lisäksi tehtävässä painottuu Suomen EU-puheenjohtajuuskausi syksyllä 2019.

Lisätietoja: viestintäjohtaja Jouni Mölsä, puh. 050 430 6517 sekä Marko Ruonala, puh. + 358 50 522 8233, marko.ruonala@vnk.fi.

 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi