Latvian ulkoministeri Indulis Berzins Suomeen 24.-25.10.


Latvian ulkoministeri Indulis Berzins tekee työvierailun Suomeen 24.-25.10.2000. Ministeri Berzins tapaa ulkoasiainministeri Erkki Tuomiojan lisäksi pääministeri Paavo Lipposen ja eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen.

Latvia jätti jäsenhakemuksensa EU:lle lokakuussa 1995. Jäsenyysneuvottelut aloitettiin Helsingin huippukokouksessa tehdyn päätöksen perusteella 15.2.2000.

Ministeri Berzins ja ministeri Tuomioja keskustelevat keskiviikkona 25.10. Keskusteluissa käsitellään Euroopan unioniin ja Euroopan turvallisuuteen sekä alueelliseen yhteistyöhön liittyviä kysymyksiä sekä kahdenvälisten suhteiden kehitysnäkymiä. Ministerit tapasivat edellisen kerran ulkoasiainministeri Tuomiojan vieraillessa Latviassa kesäkuussa.

Suomen ja Latvian väliset taloudelliset ja kaupalliset suhteet ovat vilkastuneet. Suomi on Latvian kolmanneksi suurin tuontimaa Saksan ja Venäjän jälkeen. Viime vuonna Suomen ja Latvian tavaranvaihdon kokonaisarvo oli runsaat 1,7 mrd FIM. Suomi on myös suurimpia ulkomaisia investoijia Latviassa.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Olli Perheentupa, puh: 09 - 1341 5628.