Kirsi Henriksson Euroopan ulkosuhdehallinnon siviilikriisinhallintaoperaatioista vastaavan CPCC:n varapäällikön tehtävään

Euroopan unionin korkea edustaja Josep Borrell on nimittänyt Kirsi Henrikssonin Euroopan ulkosuhdehallinnon siviilikriisinhallintaoperaatioista vastaavan CPCC:n (Civilian Planning and Conduct Capability) Deputy Managing Director –tehtävään.

Tehtävää hoitava vastaa käytännössä EU:n siviilikriisinhallinnan
operaatioista ja toimii CPCC:n päällikön sijaisena. EU:lla on tällä hetkellä 14 siviilikriisinhallintaoperaatiota Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Henriksson on toiminut vuodesta 2018 lähtien Kriisinhallintakeskuksen (CMC Finland) johtajana. Henrikssonilla on laaja kokemus EU:n siviilikriisinhallintaoperaatioista. Hän on toiminut muun muassa EUCAP:in (European Union Capacity Building) Sahel–Niger-operaation päällikkönä sekä työskennellyt EU:n operaatioissa Libyassa, Irakissa ja Malissa.

Tehtävä on Suomelle tärkeä, sillä Suomi panostaa merkittävästi EU:n siviilikriisinhallintaan. Suomi tukee aktiivisesti EU:n siviilikriisinhallinnan kehittämistä ja on neljänneksi suurin asiantuntijoita lähettävä EU-maa. Suomella on parhaillaankin yli 70 lähetettyä asiantuntijaa EU:n siviilikriisinhallintaoperaatioissa.

Lisätietoja

  • Päivi Laivola de Rosière, suurlähettiläs, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikkö, puh. 0295350287
  • Minna Laajava, yksikönpäällikkö, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö, puh. 0295350128
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.