Keskustelutilaisuus EU:n hallitusten välisestä konferenssista (HVK)

Ulkoministeriö ja eduskunta järjestävät HVK 2000 -keskustelutilaisuuden 8. kesäkuuta klo 10.00-12.00 Finlandia-talon terassisalissa. Kahvitarjoilu ja ilmoittautuminen alkavat klo 9.30.

Avauspuheenvuorot esittävät HVK-neuvotteluvaltuuskunnan puheenjohtaja ulkoministeri Erkki Tuomioja, varapuheenjohtaja ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari ja suuren valiokunnan puheenjohtaja Esko Aho.

Avauspuheenvuorojen jälkeen ministerit ja valiokuntien puheenjohtajat ovat valmiita keskustelemaan kansalais- ja etujärjestöjen näkemyksistä ja vastaamaan kysymyksiin. Halutessa omat näkemykset voi toimittaa järjestäjille etukäteen.

Euroopan unionin perustana olevia sopimuksia tarkistetaan hallitusten välisessä konferenssissa. Helmikuussa tänä vuonna käynnistyneen HVK:n tavoitteena on sopia laajentumisen kannalta välttämättömistä, kattavista ja pysyvistä toimielinuudistuksista. Vuoden 2000 HVK:ssa pääaiheina ovat komission koko ja kokoonpano, äänten painottaminen neuvostossa sekä määräenemmistöpäätösten käyttöalan laajentaminen (lisätietoja HVK:sta: Valtioneuvosto(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Eurooppa-tiedotus(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Lisätietoja tilaisuudesta antavat Petra Palm/UM, puh: 1341 5636, ja Kaisa Männistö/UM, puh: 1341 5072.EU