Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Portugalissa

Ministeri Skinnari vierailee Lissabonissa 21.–24.9.2021. Vierailun tavoitteena on lujittaa Suomen ja Portugalin välisiä kaupallisia suhteita. Portugali tarjoaa huomattavia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille esimerkiksi bio- ja kiertotalouden, energia-, ilmasto- ja digisiirtymän aloilla.

Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan mm. talouden ja digitaalisen siirtymän ministerin Pedro Siza Vieiran, ympäristö- ja ilmastoministeri João Pedro Matos Fernandesin, tiede-, teknologia- ja korkeakouluministeri Manuel Heitorin ja ulkomaankaupasta vastaavan valtiosihteerin Eurico Brilhante Diasin. Keskusteluissa käsitellään Portugalin elpymissuunnitelman keskeisiin prioriteettialueisiin, kuten bio- ja kiertotalouteen, energia-, ilmasto- ja digisiirtymään liittyviä yhteistyömahdollisuuksia sekä ajankohtaisia kauppapolitiikkaan ja kehityspolitiikkaan liittyviä kysymyksiä.


Ohjelmaan sisältyvät myös tapaamiset Portugalin elinkeinoelämän sekä Portugalissa toimivien suomalaisyritysten edustajien kanssa. 


Vierailun yhteydessä julkaistaan suomalaisen Demola Global Oy:n kattava yhteistyöhanke Portugalin valtion ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Hankkeen tavoitteena on vauhdittaa tulevaisuuden innovaatiotyötä ja vahvistaa vuorovaikutusta korkeakoulusektorin ja elinkeinoelämän välillä. Käynnistysvaiheessa (2021–2023) hankkeeseen osallistuu lähes tuhat korkeakouluopettajaa, noin 600 portugalilaista yritystä ja noin 5 000 opiskelijaa 14 eri ammattikorkeakoulusta Portugalista. 

 

”On tärkeää, että pääsemme elpymissuunnitelman toimeenpanon alkuvaiheessa laajasti esittelemään suomalaista osaamista Portugalissa. Suomella ja yrityksillämme on paljon tarjottavaa erityisesti resilienssin vahvistamisessa sekä ilmasto- ja digitaalisessa siirtymässä. Nämä teemat ovat sekä Suomen että Portugalin elpymissuunnitelmien ytimessä,” sanoo ministeri Skinnari. 

 

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi + 358 50 478 1387 

Yksikönpäällikkö Nicola Lindertz, puh. +358 295 350 316

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.