Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari Tansaniaan ja Mosambikiin

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari Tansaniaan ja Mosambikiin

Ministeri Ville Skinnari vierailee Tansaniassa 23.-25. helmikuuta ja Mosambikissa 26.-28. helmikuuta. Matkallaan ministeri tutustuu Suomen kehitysyhteistyöhön, tapaa maiden poliittista johtoa sekä edistää kaupallista yhteistyötä Suomen ja kohdemaiden välillä.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Tansaniassa ja Mosambikissa 23.-28. helmikuuta. Matkan tarkoituksena on vahvistaa suhteita Suomen pitkäaikaisiin kumppanimaihin, tutustua niissä tehtävään kehitysyhteistyöhön sekä tukea kaupallistaloudellista yhteistyötä Suomen ja kohdemaiden välillä.

”Suomella on pitkä historia sekä Tansanian että Mosambikin kanssa. Suhteet ovat perustuneet pitkälti kehitysyhteistyölle, jonka merkitys on edelleen tärkeä. Yhteisenä tavoitteenamme on lisätä myös kaupallista ja taloudellista yhteistyötä molempien maiden kanssa. Pyrin matkallani luomaan mahdollisuuksia uudenlaisiin ja nykyistä laajempiin yhteistyösuhteisiin”, ministeri Skinnari toteaa. 

Tansaniassa ministeri Skinnari tapaa muun muassa valtiovarain-, kauppa- ja luonnonvaraministerit sekä verohallinnon edustajia. Lisäksi hän tutustuu Suomen rahoittamiin metsäohjelmiin ja metsäsektorin rooliin ilmastonmuutoksen torjunnassa. Ohjelmassa on myös keskusteluja Tansanian viranomaisten kanssa verotuksen ja kehityksen suhteesta sekä Suomen tukemasta verohallinnon kehittämisohjelmasta. Viranomaisten lisäksi ministeri tapaa Suomelle tärkeitä kumppaneita, jotka toimivat Tansaniassa sukupuolten välisen tasa-arvon ja demokratian edistämiseksi. 

Mosambikissa ministerin ohjelmaan kuuluvat muun muassa tapaamiset ulko-, kauppa- ja opetusministerien sekä parlamentin puhemiehen kanssa. Parlamenttivierailu liittyy Suomen rahoittamaan ja DemoFinlandin toteuttamaan hankkeeseen, jonka tavoitteena on vahvistaa parlamentaarikoiden asiantuntemusta luonnonvarojen kestävässä hallinnassa. Lisäksi ministeri vierailee paikallisessa koulussa ja tutustuu Suomen pitkäjänteisesti tukemaan opetussektorin kehittämistyöhön.

Molemmissa maissa ministerin vierailun yhteydessä järjestetään pyöreän pöydän keskustelut kaupallistaloudellisen yhteistyön kehittämisestä maiden välillä. Keskusteluihin osallistuu Tansanian ja Mosambikin kauppaministerien ohella suomalaisten ja paikallisten yritysten sekä paikallisten kauppakamareiden edustajia.

”Yhteistyömahdollisuuksia on paljon. Tansaniassa ja Mosambikissa on esimerkiksi valtavasti luonnonvaroja, joiden kestävään hyödyntämiseen suomalaisyrityksillä on tarjota osaamista. Kannustan yrityksiä lähtemään rohkeasti näillekin markkinoille”, ministeri Ville Skinnari sanoo.

 

Lisätiedot:

Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 295 350 232

Tansanian osalta tiiminvetäjä Vuokko Jutila, puh. +358 400 433 426

Mosambikin osalta tiiminvetäjä Milma Kettunen, puh. + 358 504 065 533

 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi