Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnari osallistuu OECD:n ministerikokoukseen – aiheena kestävä koronaelpyminen

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n ministerikokous järjestetään virtuaalisesti 28.-29.10. Kokouksessa Suomea edustavat kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari ja työ- ja elinkeinoministeriön valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen.

Ministerikokouksen pääteemana on sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä koronaelpyminen. Ministeri Skinnari osallistuu keskusteluun kansallisten elvytyssuunnitelmien ja kansainvälisen yhteistyön painopisteistä koronakriisistä toipumisessa. “Nykyisessäkin maailmantalouden tilanteessa on tärkeää pitää kiinni avoimesta ja sääntöpohjaisesta kaupasta sekä nähdä tässä mahdollisuus vihreälle kasvulle, jota myös digitalisaatio tukee. OECD on meille tärkeä tiedontuottaja ja alusta kansainväliselle yhteistyölle”, ministeri Skinnari toteaa. Valtiosihteeri Tiilikainen osallistuu keskusteluihin, joissa pohditaan kaupan ja investointien roolia elpymisessä.

Lisätietoja ministerikokouksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) sekä Twitterissä @OECD(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) @FinlandOECD(Linkki toiselle web-sivustolle.)  #OECDweek(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. 050 478 1387,

elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU-KV-asiat) Nina Alatalo, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 050 431 8015,

ja kaupallinen neuvos Johanna Ala-Nikkola, ulkoministeriö, puh. 040 847 2178.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi ja työ- ja elinkeinoministeriön sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@tem.fi.