Kaikille avoin Finland Toolbox tarjoaa Suomi-tietoutta maailmalle

Finland Promotion Board on julkaissut uudistetun Finland Toolbox -materiaalipankin. Avoin materiaalipankki tarjoaa työkaluja kaikille, jotka haluavat kertoa Suomesta ja suomalaisille tärkeistä teemoista kansainvälisesti.

Suomen maakuvaviestinnän koordinaatiosta vastaava Finland Promotion Board on julkaissut uudistetun työkalupakin Suomi-viestintään. Finland Toolbox(Linkki toiselle verkkosivustolle) sisältää monipuolista materiaalia Suomi-tietouden levittämiseen yli 20 kielellä. Kaikki aineisto on vapaasti kenen tahansa käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.

Finland Toolbox tarjoaa käyttöön esimerkiksi sähköisiä julkaisuja, esityksiä ajankohtaisista aiheista kuten perustulo tai uudet innovaatiot, eri teemoihin liittyviä videoita sekä visuaalisia elementtejä kuten Suomen kansainvälisistä sijoituksista kertova Country ranking -sarja. Lapsille materiaalipankista löytyy muun muassa tulostettavia värityskuvia ulkoministeriön julkaisemista Suomi-emojeista. Monipuoliset hakutoiminnot helpottavat aineiston löytämistä.

Temaattisen sisällön lisäksi Finland Toolboxista löytyy Suomen maakuvatyön kannalta olennaista tutkimustietoa sekä maakuvatyön strategialinjauksia. Myös Suomen visuaaliseen identiteettiin liittyvät ohjeet ja elementit löytyvät Finland Toolboxista.

”Suomessa ja maailmalla on paljon suomalaisia ja suomalaisuuden ystäviä, jotka haluavat kertoa Suomen tarinaa”, kertoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Laura Kamras. ”Finland Toolbox on kansainvälisestikin ainutlaatuinen työkalu, jolla haluamme tukea kaikkia maakuvalähettiläitä viralliselta tasolta aina ruohonjuuritasolle. Toivomme, että mahdollisimman moni löytää tämän materiaalipankin ja vie eteenpäin viestiä Suomen vahvuuksista ja osaamisesta.”

Finland Toolboxin yhteydessä toimii Suomi-kuvapankki, joka on keskittynyt suomalaisen arjen ja elämäntavan kuvittamiseen. Myös kuvapankki on kaikille avoin materiaalilähde ei-kaupalliseen Suomi-viestintään.

Finland Toolboxia ylläpitää ulkoministeriön maakuvayksikkö.

Lisätietoja: maakuvayksikön päällikkö Laura Kamras, puh. +358 295 351 558.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi