Jussi Palmén kulttuurivirkamieheksi Moskovaan

Jussi Palmén kulttuurivirkamieheksi Moskovaan

Ulkoministeriö on nimittänyt Jussi Palménin määräaikaiseksi kulttuurivirkamieheksi Suomen Moskovan-suurlähetystöön. Kausi on kolmivuotinen ja alkaa 1.8.2020.

Jussi Palmén. Kuva: Emma Suominen

Jussi Palmén on viimeksi työskennellyt lehdistövirkamiehenä Suomen Pietarin-pääkonsulaatissa ja sitä ennen monipuolisesti eri viestintä- ja toimitustehtävissä, mm. kuuden vuoden ajan viestintäasiantuntijana ympäristöministeriössä.  Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. Palmén tuntee venäläisen yhteiskunnan ja kulttuurin ja on ollut mukana toteuttamassa useita suomalaisia kulttuuri- ja maakuvahankkeita Venäjällä.

"Lähden innoissani jatkamaan työtä suomalaisen kulttuurin ja osaamisen tunnettuuden lisäämiseksi Venäjällä. Suomella on tutkitusti hyvä maine Venäjällä, mikä antaa hienot lähtökohdat. Poikkeuksellisten aikojen jälkeen tuntuu entistä tärkeämmältä päästä kertomaan siitä, mitä Suomella on tarjottavanaan", Palmén sanoo.

Kulttuurivirkamies edistää Suomen intressejä maakuvatyön ja kulttuuriviennin keinoin, tukee monipuolisesti suomalais-venäläisiä kulttuurisuhteita sekä lisää Suomen kiinnostavuutta eri alojen yhteistyökumppanina. Kulttuurivirkamies vastaa myös edustuston kulttuuri- ja maakuvahankkeiden suunnittelusta ja läpiviennistä ja osallistuu Team Finland -toimintaan.

Lisätietoja: viestintäosaston apulaisosastopäällikkö Johanna Kotkajärvi, puh. 0295 351 351 ja Jussi Palmén, puh. 044 970 1506.