Jukka Matilainen lehdistövirkamieheksi Moskovaan

Ulkoministeriö on nimittänyt Jukka Matilaisen määräaikaiseksi lehdistövirkamieheksi Suomen Moskovan-suurlähetystöön. Kausi on kolmivuotinen ja alkaa elokuun alussa.

Jukka Matilainen

Matilainen siirtyy Moskovaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikön tehtävästä. Aikaisemmin Matilainen on työskennellyt myös mm. sisäministeriön viestintäpäällikön sijaisena.

Lehdistövirkamies vastaa suurlähetystön ulkoisesta viestinnästä ja mediasuhteista. Tehtäviin kuuluu myös Suomen tavoitteiden edistäminen viestinnän ja maakuvatyön keinoin Moskovassa ja Venäjällä. Lisäksi hän osallistuu Venäjän Team Finland -verkoston viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Jukka Matilainen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa yhteisöviestintää, journalistiikkaa ja Venäjän kieltä ja kulttuuria, sekä Venäjällä Jaroslavlin yliopistossa viestintää ja Venäjän kieltä ja kulttuuria. Matilainen on toiminut yli 12 vuoden ajan erilaisissa viestinnän esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä. Venäjän kielen osaamisensa ja kulttuurintuntemuksensa johdosta hän on ollut myös edistämässä Poliisihallituksessa ja Helsingin poliisilaitoksessa Suomen ja Venäjän poliisin välisiä suhteita.

Lisätietoja:

  • Johanna Kotkajärvi, apulaisosastopäällikkö, puh. 0295 351 351
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi