Aktualitetsevenemanget om internet Finnish Internet Forum

Aktualitetsevenemanget om internet Finnish Internet Forum

Pressmeddelande 58/2015
23.2.2015

Aktualitetsforumet om frågor i anslutning till internet Finnish Internet Forum (FIF) ordnas på onsdagen den 25 februari klockan 9–14 i riksdagens Lilla parlaments auditorium. Det sjätte FIF, som samordnas av utrikesministeriet, ordnas förutom av kommunikationsministeriet och riksdagens framtidsutskott av representanter för olika samhällsområden från det civila samhället, företagsvärlden och statsförvaltningen.

Evenemanget utgör en mötesplats och plattform för diskussionen om ekonomiskt, lagstiftningsmässigt och politiskt betydande frågor i anslutning till internet. På detta års FIF fördjupar man sig i frågor kring ett industriellt internet och för, i ljuset händelserna i slutet av 2014, en diskussion om aktuella överbelastningsattacker.   

Vid förmiddagens panel fördjupar man sig i de möjligheter och utmaningar ett industriellt internet för med sig. Ett industriellt internet är en av de största omvandlingarna för närvarande såväl i Finland som globalt och det har beskrivits som en tredje industriell revolution. I panelen dryftas vad utnyttjandet av ett industriellt internet förutsätter av både samhället och företag.

Vid eftermiddagens panel är temat överbelastningsattacker som nyligen riktats mot finländska banker. Vad kan man göra för att förebygga motsvarande situationer? Har samhället berett sig på framtida långvariga angrepp?

Evenemanget öppnas av ordförande för riksdagens framtidsutskott Päivi Lipponen, varefter riksdagsledamot Oras Tynkkynen håller ett inlägg. Dessutom föreläser chefen för kommunikationsministeriets enhet för internettjänster Päivi Antikainen om digitaliseringsutvecklingen i Finland.

Evenemanget kan följas direkt på webben eller i efterhand som inspelad version på adressen: http://bit.ly/fif2015

Man kan även delta i diskussionen på Twitter via hashtagen T#FIForum.

Evenemangets program: http://internetforum.fi/fif2015

För mera information: handelssekreterare Juuso Moisander (juuso.moisander@formin.fi; +358 295 351 128; @igfsuomi) och attaché Katarina Tapio (katarina.tapio@formin.fi; +358 503 845 816; @KatarinaTapio).

Tässä palvelussa myös

Muualla verkossa