Hyvin valmistautuva reissaa turvallisemmin – ulkoministeriö mukana Matkamessuilla

Hyvin valmistautuva reissaa turvallisemmin – ulkoministeriö mukana Matkamessuilla

Ulkoministeriö osallistuu Matka 2019 -messuille Helsingin Messukeskuksessa 17.1.–20.1.2019. Osastolla 6s61 saat vinkkejä matkalle valmistautumiseen ja neuvoja eri tilanteisiin matkustusturvallisuuden ja matkailuterveyden asiantuntijoilta.

Mikä neuvoksi, kun maa järisee, trooppinen myrsky uhkaa, passi katoaa tai vakava sairastuminen yllättää keskellä lomaparatiisia? Voiko yllättäviin tilanteisiin varautua, ja mistä saa avun hätätilanteessa? Miksi ulkoministeriön 4M:ää , eli matkustusilmoitus, matkustustiedote, matkavakuutus ja matkustusasiakirjat, ovat tärkeitä?

Konsuliyksikön päällikkö Antti Putkonen pitää esitelmän matkustusturvallisuudesta Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) Matkatietoa 2019-seminaarissa.

Madventures-kaksikon Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin vetämässä lavakeskustelussa hätä- ja kriisitilanteiden asiantuntijat ulkoministeriöstä ja matkahätäpalvelu Falck Global Assistancesta kertovat, miten ikäviinkin tilanteisiin voi varautua ja kuinka toimia, jos odottamaton tapahtuu. Millaisiin hätätilanteisiin suomalaiset ovat matkoillaan joutuneet ja miten tilanteista on selvitty?

Osastolla voit tavata ulkoministeriön asiantuntijoiden lisäksi THL:n ja ympärivuorokautiseen päivystyspuhelimeen vastaavan hätäkeskuslaitoksen asiantuntijoita. Asiantuntijoiden haastatteluja voi seurata ulkoministeriön Twitter-tilillä @ulkoministerio

Lisätietoja: tiedottaja Karoliina Romanoff, Ajankohtaisviestinnän yksikkö, puh. 050 463 4451

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi