Eurooppatiedotus Turun Eurooppa-foorumissa – Afrikka nousee, mitä tekee EU?

Turun Eurooppa-foorumi kokoaa suomalaisvaikuttajat ja kansalaiset keskustelemaan Suomen roolista Euroopassa ja Euroopan unionissa 29.–31. elokuuta 2019. Ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjestää Turussa keskustelutilaisuuden torstaina 29. elokuuta.

Turun Eurooppa-foorumin logo

Afrikasta kuullaan liian usein vain huonoja uutisia, mutta se on vain pieni osa koko kuvasta – manner on täynnä mahdollisuuksia. Mihin suuntaan EU:n Afrikka-suhteet ovat Suomen EU-puheenjohtajakaudella kehittymässä? Entä mitä haasteita ja mahdollisuuksia afrikkalais-eurooppalainen yritysyhteistyö tuo mukanaan?

Näistä teemoista keskustellaan ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen keskustelutilaisuudessa, joka järjestetään torstaina 29. elokuuta klo 10.30–12 Vähätorin tapahtumalavalla.

Aluksi kuullaan kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin puheenvuoro. Tämän jälkeen paneeliin osallistuvat ulkoministeriön valtiosihteeri Matti Anttonen, tutkija Liisa Laakso Pohjoismaisesta Afrikka-instituutista sekä Viljami Kettunen, jonka perustama Sun Spot -yritys toimii Ugandassa aurinkoenergia-alalla. Keskustelua vetää Pasi Nokelainen Kaskas Mediasta.

Turun Eurooppa-foorumi tarjoaa avoimen foorumin yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa, ja siitä on tulossa jokavuotinen politiikan ja talouden syyskauden avaus Suomessa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelua on mahdollista seurata myös verkossa osoitteessa http://www.europeforum.fi/live(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Twitterissä: #eurooppafoorumi #UMTurku

Lisätiedot: tiedottaja Sara Haalahti, puh. +358 295 351 089, sekä eurooppatiedotus@formin.fi.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Turun Eurooppa-foorumi: https://www.europeforum.fi/turun-eurooppa-foorumi(Linkki toiselle verkkosivustolle)