EU:n ulkoasiainneuvosto jatkaa keskustelua Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat Brysselissä maanantaina 16. toukokuuta. Valtiosihteeri Johanna Sumuvuori edustaa Suomea kokouksessa. Ulkoasiainneuvoston pääaiheina ovat Venäjän sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan ja Länsi-Balkan.

EU-maiden ulkoministerit jatkavat keskustelua Venäjän sotilaallisesta hyökkäyksestä Ukrainaan. Suomi tuomitsee Venäjän hyökkäyksen jyrkästi. Suomi vastaa Venäjän toimiin osana Euroopan unionia ja korostaa EU:n vahvaa poliittista, taloudellista ja humanitaarista tukea Ukrainalle.

Ulkoministerit käyvät lisäksi epävirallisen keskustelun aiheesta Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleban ja Kanadan ulkoministeri Mélanie Jolyn kanssa.

Ulkoasiainneuvosto käsittelee myös Ukrainan sodan vaikutuksia Länsi-Balkanille sekä EU:n ja Länsi-Balkanin maiden yhteistyön tiivistämistä. Euroopan unioni on Länsi-Balkanin merkittävin tukija, investoija ja kauppakumppani. Lisäksi Länsi-Balkanin maiden ulkoministerit osallistuvat ulkoasiainneuvoston epäviralliseen lounastapaamiseen.

Ulkoasiainneuvoston yhteydessä järjestetään EU–Kanada-ministerikomitean kokous. Kanada on tärkeä kumppani niin EU:lle kuin Suomellekin.

Lisätietoa

  • Matti Nissinen, eurooppakirjeenvaihtaja, puh. +358 295 351 780
  • Ulkoministeriön sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi