Etiopian ulkoministeri Workneh Gebeyehu Suomeen

Etiopian ulkoministeri Workneh Gebeyehu Suomeen

Etiopian ulkoministeri Workneh Gebeyehu vierailee Suomessa 5.6.2018.

Vierailun aikana ministeri Workneh Gebeyehu tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja ulkoministeri Timo Soinin. Ulkoministeritapaamisen aiheina ovat Etiopian ja Suomen kahdenväliset suhteet, Euroopan unionin ja Etiopian väliset suhteet, Afrikan sarven tilanne sekä Afrikan integraatio. Virallisten tapaamisten lisäksi ministeri Gebeyehu tapaa mm. suomalaisten yritysten edustajia.

Suomen ja Etiopian väliset suhteet pohjautuvat hyviä tuloksia tuottaneeseen kehitysyhteistyöhön muun muassa opetus-, vesi- ja maataloussektoreilla.  Vuonna 2017 Etiopia oli Suomen kolmanneksi suurin kehitysavun vastaanottajamaa. Maiden välisiä suhteita pyritään monipuolistamaan poliittisia ja kaupallisia suhteita vahvistamalla.  Etiopia on merkittävä toimija Afrikan sarven alueella ja kansainvälisesti. Se osallistuu laajasti YK:n ja Afrikan Unionin rauhanturvaoperaatioihin. Maa on tällä hetkellä YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuva jäsen.  Etiopian talous on yksi maailman nopeimmin kasvavista talouksista.

Suomen lisäksi ministeri Gebeyehu vierailee Norjassa sekä Tanskassa, jossa hän osallistuu pohjoismaiden ja  Afrikan maiden ulkoministerikokoukseen.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581, Afrikan sarven ja itäisen Afrikan yksikön kehityspolitiikan neuvonantaja Eeva Alarcón +358 295 351 436.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.