Elina Ravantti ulkoministeriön viestintäjohtajaksi

Valtioneuvosto on 7. toukokuuta nimittänyt Elina Ravantin ulkoministeriön viestintäjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 15. kesäkuuta 2020 ja toimikausi päättyy 28.2.2025. Ravantti toimii tällä hetkellä Ylen Journalismin akatemian päällikkönä.

Elina Ravantilla on pitkä kokemus media-alasta, viestinnästä ja johtamisesta. Hän on työskennellyt Yleisradiossa mm. Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtoryhmän jäsenenä, ulkomaantoimituksen päällikkönä, EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä, Saksan-kirjeenvaihtajana, yhteiskuntasuhdepäällikkönä sekä ulkomaantoimittajana radio- ja tv-uutisissa.  Hänellä on myös kokemusta toimitustyöstä sanomalehdissä. Lisäksi hän on toiminut mm. Euroopan Yleisradioliiton EBU:n uutiskomitean sekä Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan jäsenenä.

Koulutukseltaan Elina Ravantti on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.

"Ulkoministeriössä on Suomen laajin kansainvälisten asioiden asiantuntemus. On etuoikeus päästä työyhteisöön, joka tekee ympäri maailmaa joka päivä töitä Suomen ja suomalaisten hyväksi", Ravantti sanoo.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja johtaa ministeriön viestintäosastoa, vastaa ministeriön viestinnän strategisesta kehittämisestä sekä toimii ministeriön johtoryhmän jäsenenä.

Viestintäjohtajan virkaa haki yhteensä 32 henkilöä. Haku jouduttiin uusimaan hakuprosessin loppuvaiheessa tammikuussa 2020 hakuilmoituksen puutteiden takia.

Lisätietoja: vt. henkilöstöjohtaja Jyri Järviaho, puh. 0295 351 449, viestintäosaston apulaisosastopäällikkö Johanna Kotkajärvi, puh. 050 4010 380 ja Elina Ravantti, puh. 040 869 1281.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi