Digitalisaatio ja 5G-kehitys agendalla Brasilian viestintäministeri Fábio Farian Suomen-vierailulla

Brasilian viestintäministeri Fábio Faria vierailee Suomessa perjantaina 5.2.2021. Vierailu on osa laajempaa viiden maan matkaa, jolla Brasilian keskeiset päätöksentekijät kartoittavat varteenotettavia 5G–verkon toimittajia maailmassa. Brasiliassa suunnitellaan 5G-taajuuksien huutokaupan järjestämistä keväällä 2021.

Suomi kuuluu Brasilian näkökulmasta luontevimpiin ja luotettavimpiin yhteistyökumppaneihin digitalisaatiohankkeissa. Suomen vahvuuksia ovat teknologiaosaamisen ohella vahvasti digitaalinen turvallisuus, luotettavuus ja avoimuus. Vierailulla keskustellaan erityisesti 5G-verkkojen turvallisuus- ja lainsäädäntökysymyksistä. Brasilian viestintäministeri tapaa muun muassa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin sekä videoyhteyden välityksellä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan.

Suomella on tiivis ja rakentava yhteistyösuhde Brasiliaan. Brasilia on Latinalaisessa Amerikassa Suomen suurin kauppakumppani, ja 220 miljoonan asukkaan maa tarjoaa suomalaisyrityksille paljon mahdollisuuksia laajentaa yhteistyötä ja kumppanuuksia.
 

Lisätietoja: ulkoasiainsihteeri Annina Barbosa + 358 50 438 3222 ja Suomen Brasilian-suurlähettiläs Jouko Leinonen +55 61 8111 7231
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.