Hertigen av Cambridge mottog käpphästar till prins George och prinsessan Charlotte

Hertigen av Cambridge mottog käpphästar till prins George och prinsessan Charlotte

Pressmeddelande 208/2017
30.11.2017

Hertigen av Cambridge, prins William, fick ta emot två handgjorda käpphästar under sitt besök i Finland. De överräcktes till prins William i samband med evenemanget Slush när han besökte mässans Finlandsavdelning.

Käpphästarna överräcktes till prins William av Emma Rispoli som arbetar med Finlandsbilden på utrikesministeriet. Bild: Ville Cantell
Käpphästarna överräcktes till prins William av Emma Rispoli som arbetar med Finlandsbilden på utrikesministeriet. Bild: Ville Cantell

Ridning med käpphästar har under de senaste åren blivit mycket populärt i Finland. Ryttarna tillverkar och säljer käpphästar, men tävlar också mot varandra i tävlingar som är inspirerade av ridsport med riktiga hästar, till exempel dressyr och banhoppning. Grenens största evenemang är finska mästerskapet som ordnas varje år. Det finns redan uppskattningsvis över 10 000 käpphästryttare bara i Finland.

Prins Georges käpphäst har fått namnet Smokey efter prinsens fars, prins Williams, första ponny. Smokey är en gråbrun ponny med grå man och ett mörkbrunt betsel. Prinsessan Charlottes häst, Snowflake, är ett ljust finskt kallblod med blond man och vinrött betsel.

Käpphästarna har designats och tillverkats av käpphästryttaren Alisa Aarniomäki, som blivit känd för den stora allmänheten genom dokumentären Hobbyhorse Revolution.

Käpphästarna överräcktes till prins William av Emma Rispoli som arbetar med Finlandsbilden på utrikesministeriet.

Finlands officiella webbplats för Finlandsbilden ThisisFINLAND lanserar imorgon en internationell kampanj med målet att hjälpa käpphästridningen att erövra världen. I kampanjen ingår en verktygslåda på flera språk, för att hjälpa dig att komma igång med käpphästridningen, och en exklusiv ”limited edition”-klädkollektion som inspirerats av käpphästar.

”Prins William och hans familj är som känt hästmänniskor. Eftersom käpphästarna är ett sådant stort fenomen i Finland kunde vi inte tänka oss en bättre gåva till prins George och prinsessan Charlotte än finska käpphästar”, säger Petra Theman som är chef för utrikesministeriets enhet för offentlig diplomati.

Kontakt och intervjuförfrågningar: Petra Theman, enhetschef, enheten för offentlig diplomati, tfn +358 295 351 558

Foton, videor och annat material: Emma Rispoli, ansvarig tjänsteman, Finlandsbilden, tfn +358 295 350 186

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.