Anna Kotaviita lehdistövirkamieheksi Pietariin

Anna Kotaviita lehdistövirkamieheksi Pietariin

Ulkoministeriö on nimittänyt Anna Kotaviidan määräaikaiseksi lehdistövirkamieheksi Suomen Pietarin-pääkonsulaattiin. Kotaviita aloittaa tehtävässään Pietarissa 30.3.2021. Kausi on kolmivuotinen.

Anna Kotaviita. Kuva: Gilda Saarinen

Anna Kotaviita siirtyy Pietariin Rikosseuraamuslaitoksen viestintäasiantuntijan tehtävästä. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Kalliolan Setlementin viestintäpäällikkönä, viestintäkoordinaattorina ja viestintäpäällikkönä Union of the Baltic Cities -kaupunkiverkostossa sekä tiedottajana Cultura-säätiössä. Aiempaa kokemusta Pietarin-pääkonsulaatista hänellä on viisumivirkailijana ja korkeakouluharjoittelijana Murmanskin toimipisteessä. Anna Kotaviita on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hänellä on lisäksi audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto.

”Odotan innolla, että pääsen edistämään Suomen näkyvyyttä taitavien ammattilaisten kanssa lempikaupunkiini Pietariin. Viranomaisten luotettava ja oikea-aikainen koronaviestintä on tärkeää, mikä korostuu myös lehdistövirkamiehen tehtävässä seuraavien kuukausien aikana. Rajat ylittävä yhteistyö ja uudet vuorovaikutuksen muodot ovat juuri nyt merkityksellisiä, koska ihmiset kaipaavat kulttuuria, sosiaalisia suhteita ja esimerkiksi matkustamista”, Kotaviita sanoo.

Lehdistövirkamies vaikuttaa viestinnän ja maakuvan keinoin Suomen tavoitteiden edistämiseen Pietarissa ja Luoteis-Venäjällä. Päätehtäviin kuuluvat Suomen näkyvyyden vahvistaminen sekä suomalais-venäläisten verkostojen ja suhteiden kehittäminen.

Lisätietoja: viestintäosaston apulaisosastopäällikkö Johanna Kotkajärvi, puh. 0295 351 351 sekä Anna Kotaviita, puh. +7 921 742 6733. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.