Understatssekreterare Anttonen tar företagsdelegation till Egypten och Algeriet

Understatssekreterare Anttonen tar företagsdelegation till Egypten och Algeriet

Pressmeddelande 147/2015
5.6.2015

Understatssekreteraren med ansvar för externa ekonomiska relationer Matti Anttonen besöker Egypten den 7–10 juni 2015 och Algeriet den 10–12 juni 2015 tillsammans med 17 finländska företag. Målet med resan är att öka kännedomen om finländska företag och deras produkter i Egypten och Algeriet, att hitta nya marknader samt att främja verksamhetsmöjligheterna för finländska företag som redan finns i landet.

De finländska företagens projekt främjas genom möten med ministerier, företag och myndigheter samt i nätverksevenemang. Anttonen och delegationen träffar ministrar, representanter för handelskamrar och näringslivet samt bl.a. företrädare för Världsbanken, Europeiska investeringsbanken och Egyptens centralbank.

Egypten och Algeriet är Finlands största exportländer i Afrika.

Egypten är en traditionell handelspartner till Finland och handeln mellan länderna har återigen börjat öka snabbt.

Algeriet är ett så gott som skuldfritt olje- och gasproducerande land, vars bruttonationalprodukt fördubblats under de senaste åren.

För mera information: ambassadrådet Ann-Christine Krank (Egypten), tfn 050 4621 353, ansvariga tjänstemannen Anne M’Rabet (Algeriet), tfn 040 744 2405

Tässä palvelussa myös