Ajankohtainen turvallisuustilanne esillä ulkoministeri Haaviston Washingtonin-vierailulla

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee 25.–27. toukokuuta Washingtonissa, jossa hän tapaa Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinkenin sekä hallinnon ja kongressin edustajia. Lisäksi ministeri Haavisto esiintyy turvallisuuspolitiikkaan keskittyvän CSIS-ajatushautomon (Center for Strategic and International Studies) keskustelutilaisuudessa, jonka aiheena on Suomen näkemykset transatlanttisesta turvallisuudesta.

Ulkoministeri Haavisto ja ulkoministeri Blinken keskustelevat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, Suomen jäsenhakemuksesta Pohjois-Atlantin puolustusliittoon, Euroopan turvallisuudesta sekä Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälisistä suhteista.

”Tämänhetkisessä turvallisuustilanteessa on tärkeää tiivistää kahdenvälistä ja transatlanttista yhteistyötä. Suomi arvostaa Yhdysvaltojen vahvaa roolia Natossa ja sitoutumista Euroopan turvallisuuteen sekä tukea, jota Yhdysvallat on antanut Suomen Nato-jäsenyydelle. Jatkamme vahvaa tukeamme Ukrainalle yhteistyössä EU:n ja kumppaneidemme kanssa”, sanoo ulkoministeri Haavisto.

Lisätietoja

  • Joel Linnainmäki, ulkoministerin erityisavustaja, puh. 050 478 2587
  • Hanna-Leena Korteniemi, Pohjois-Amerikan yksikön päällikkö, puh. 0295 350 662
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.