"Viisaiden paneelin" seurantaseminaari 29.-30.1.2001 Helsingissä

Pohjoismaiden ministerineuvoston asettaman ns. Viisaiden miesten ja naisten paneeli, jonka suomalaisena jäsenenä oli suurlähettiläs Ole Norrback, julkisti raporttinsa Kööpenhaminassa lokakuussa 2000. Ryhmä katsoi, että pohjoismaisen yhteistyön rakenteen olisi perusteellisesti muututtava, jotta pohjoismaiset arvot ja etunäkökohdat selviäisivät kansainvälistyvässä maailmassa. Raportin mukaan pohjoismaiden on panostettava varsinkin hyvinvointivaltion uudistamiseen, ympäristöpolitiikkaan, yhteisten turvallisuuspoliittisten näkökantojen esilletuomiseen ja pohjoismaisen arvoyhteyden vahvistamiseen.

Suomi järjestää ministerineuvoston ja Pohjoismaiden neuvoston (PN) yhteisen seurantaseminaarin 29.-30.1. Marina Congress Centerissa Helsingissä. Siihen osallistuvat viiden pohjoismaan yhteistyöministerit, itsehallintoalueiden Ahvenanmaan, Färsaarten ja Grönlannin edustajat, PN:n puheenjohtajisto, valiokuntien johto ja PN:n puolueryhmien edustajia sekä asiantuntijoita.

Seminaarin päätökseksi pidetään lehdistötilaisuus tiistaina 30.1. klo 16.30 Marina Congress Centerissa, Nordia-huoneessa (2. krs). Seminaari on luonteeltaan työseminaari eikä julkiselle sanalle avoin. Lehdistötilaisuudessa esiintyvät yhteistyöministeri Jan-Erik Enestam ja PN:n puheenjohtaja Svend Erik Hovmand.

Seminaarissa päätettäneen Viisaiden raportin suositusten jatkokäsittelystä. Tavoitteena on esittää edistymisraportti pohjoismaisen yhteistyön uudistamisesta Kööpenhaminassa lokakuun lopulla pidettävälle PN:n istunnolle.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Karl Johan Krokfors, puh. 1341 5557Ns. Viisaiden paneelin raportti, Suomen pohjoismaisen puheenjohtajuuden kotisivut(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Pohjoismaiden ministerineuvosto