#HELSINKI2018-tapaamisen mediakeskus Finlandia-talolla tarjoaa Suomi-elämyksiä

#HELSINKI2018-tapaamisen mediakeskus Finlandia-talolla tarjoaa Suomi-elämyksiä

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikana Suomeen kohdistuu kansainvälistä huomiota, jota ulkoministeriö hyödyntää maakuvatyössä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Erityisesti satsataan palveluiden toimivuuteen sekä kansainvälisten mediavieraiden viihtyvyyteen.

Ulkoministeriön toteuttama kansainvälinen mediakeskus Finlandia-talolla avataan toimittajien käyttöön sunnuntaina 15.7. Keskuksella on työnimi ”Probably the Happiest Press Center in the World”, ja siellä tarjotaan toimivien palvelujen lisäksi suomalaisia makuelämyksiä, saunomismahdollisuus pihalla olevassa konttisaunassa ja suomalaisella designilla sisustettu viihtyisä oleskelutila, Helsinki Lounge, jossa voi myös seurata jalkapallon MM-kisojen loppuottelua.

”Kisakatsomon tunnelmaa kohottavat paitsi sen muotoilu myös suomalaiset pienpanimotuotteet ja makeiset”, Helsinki Marketingin myynti- ja markkinointipäällikkö Vappu Mänty sanoo.

Ulkoministeriön työntekijät avustavat toimittajia muun muassa suomalaisten haastateltavien ja vierailukohteiden tavoittamisessa. Erityisesti arktisiin kysymyksiin keskittyneet asiantuntijat ovat näkyvästi esillä mediakeskuksessa. Toimittajien käytössä on myös tablettitietokoneita, joihin on koottu heitä kiinnostavaa sisältöä. Mediakeskuksen sisäinen viestintä toimittajille tapahtuu #HELSINKI2018-applikaatiolla.

Ulkoministeriön maakuva-asiantuntijat ovat suunnitelleet ruokatarjoilun yhdessä Finlandia-ravintolan kanssa. Kansainväliselle medialle tarjotaan luonnonmukaisesti ja lähellä tuotettuja perinteisimpiä suomalaisia suosikkeja ja tuoreita ruokainnovaatioita. Listalta löytyy muun muassa Ahvenanmaan kirjolohta ja puikulaperunamuusia, kaurarieskarullia, karjalanpiirakoita, nyhtökauraa ja sirkkaleipää. Jälkiruokapöydästä löytyy mustikkapiirakkaa, puolukkakukkoa, tyrni-juustokakkuleivoksia ja suklaamoussea kotimaisten herukoiden kera. Erikoisruokavaliot on otettu huomioon kattavasti ja kasvis- ja vegaanivaihtoehdoissa on valinnanvaraa.

”Hyvää suomalaista kesätunnelmaa tuodaan myös saunan kyljessä pihalla toimivalla mansikka- ja hernekojulla. Vesipullojen sijaan tarjotaan maailman parhaalla hanavedellä täytettäviä kierrätyspulloja”, ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Meira Pappi kertoo.

Läpileikkaavana maakuvaviestinä on, että Suomi on toimiva yhteiskunta, jossa näinkin suuren kokouksen järjestelyt ja palvelut onnistuvat sujuvasti lyhyellä varoitusajalla ja kestävän kehityksen periaatteet huomioiden.

 

#HELSINKI2018-mediakeskuksen Helsinki Loungessa mukana ovat:

 • Artek/Vitra
 • Bright Finland
 • Eropan Oy/Boatsauna
 • Fazer
 • The Helsinki Distilling Company
 • Made by Choice
 • Maku Brewing
 • Marimekko
 • Sauna from Finland
 • Woltti Group
 • T:mi J. Vaahtokari

 

Lisätietoa:

Meira Pappi, maakuvatyön asiantuntija, ulkoministeriö, puh. +358 40 140 8940

Vappu Mänty, myynti- ja markkinointipäällikkö, Helsinki Marketing, puh. +358 50 401 3548

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.