Ministeri Skinnari vierailulla Brasiliassa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Brasiliassa 8.11.-12.11.2021. Ministeri tapaa matkan aikana mm. ulkoministeri Carlos Françan sekä institutionaalisen turvallisuuden ministeri Augusto Helenon, jonka kanssa pidettiin kahdenvälinen tapaaminen joulukuussa 2020. Kyseessä on kahdenvälisen vierailun lisäksi Team Finland -matka, johon osallistuu kymmenkunta suomalaista yritystä. Ministeri Skinnari tapaa matkan aikana myös Brasilian teollisuuden edustajia.

Ministeri Skinnarin Brasilian-matkan tavoitteena on vahvistaa maidemme kahdenvälisiä ja kaupallistaloudellisia suhteita. Ministeri Skinnari tapaa Brasilian ulkoministeri Françan ja institutionaalisen turvallisuuden ministeri Helenon lisäksi mm. oikeus- ja julkisen turvallisuuden ministeri Anderson Gustavo Torresin Brasíliassa.  

Ministeri Skinnari osallistuu matkan aikana Amazonia in Loco -tapahtumaan, joka pidetään Bélemissä 9.-11.11.2021. Tapahtuman järjestävät Brasiliassa sijaitsevat eurooppalaiset kauppakamarit, johtoroolissa Suomen ja Espanjan kauppakamarit. Tapahtuma tuo yhteen yksityisen ja julkisen sektorin toimijat keskustelemaan Amazonian alueen kestävän talouskehityksen mahdollisuuksista. 

Kahdenvälisten tapaamisten lisäksi kyseessä on Team Finland –matka. Brasilia on Suomen merkittävin kauppakumppani Latinalaisessa Amerikassa. Brasilian markkinat tarjoavat suuria mahdollisuuksia suomalaisyrityksille ja suomalaiselle innovaatiolle niin digi-, bio- ja kiertotalous- kuin puolustussektoreilla. Osana Team Finland -vierailuja ministeri Skinnari tapaa São Paulossa osavaltion teollisuusliiton ja Brasilian metsäteollisuuden etujärjestön puheenjohtajat sekä muita keskeisiä brasilialaisia talousvaikuttajia yhdessä suomalaisyritysten kanssa.

Brasiliassa käytiin 4.11.2021 maailman suurin 5G-taajuuksien huutokauppa. Huutokauppaan liittyviä investointeja jatketaan yli kaksi vuosikymmentä.

Lisätietoja:

Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, +358 50 478 1387
Ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, +358 50 524 6559
Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikönpäällikkö Anu Vuori-Kiikeri, +358 50 4624 135
Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikkö, tiiminvetäjä Elina Dakash, +358 50 479 9633