YK:n Sivilisaatioiden Allianssi; tuki Nuorisorahaston projekteille 2019
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
YK:n Sivilisaatioiden Allianssin (UNAOC) Nuorisorahasto (Youth Solidarity Fund) perustettiin v. 2008 tukemaan nuorisojärjestöjen työtä kehitysmaissa kulttuurien ja uskontojen välisen ymmärryksen lisäämiseksi ja eri ryhmien välisten jännitteiden vähentämiseksi. Nuorisorahaston ohjelman tavoitteena on inhimillisen kehityksen ja rauhan edistäminen kehitysmaissa. Ohjelmaa toteutetaan pääasiassa Saharan etelänpuolisessa Afrikassa sekä MENA-alueella. AOC:n Nuorisorahasto-hankkeen tavoitteet ovat Suomen kehityspoliittisen ohjelman mukaisia, jossa korostetaan tasa-arvoa sekä eriarvoisuuden ja syrjäytymisen vähentämistä. Hankkeella edistetään myös Suomen YK-strategian prioriteetteja: konfliktien ennaltaehkäisy, sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen, ml. naisten poliittisen ja taloudellisen aseman vahvistaminen. YSF-projektien tulokset osoittavat, että nuoret voivat merkittävästi vaikuttaa kansalliseen politiikkaan ja herättää johtavassa asemassa olevien tietoisuutta paikallisella tasolla ja siten yhdistää sukupolvien välistä kuilua kulttuuristen ja uskonnollisten stereotypioiden osalta. Edellisten hankkeiden tuloksiin ja suosituksiin perustuen AOC järjestää viidennen hakukierroksen kehitysmaissa toteutettaville nuorisoprojekteille, joista 10 projektia valitaan toteutettaviksi. Hankkeen tavoitteena on: - nuorison yhteisymmärryksen ja yhteistyösuhteiden edistäminen paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla - syrjäytyneiden nuorten osallistumismahdollisuuksien edistäminen paikallisilla tasoilla - nuorten taitojen vahvistaminen oman maansa sosiaalisen, taloudellisen ja yhteiskunnallisen kehityksen edistämisessä. Hankkeen DAC-päätavoite on osallistava kehitys ja hyvä hallinto sekä osatavoitteena sukupuolten välinen tasa-arvo. Nuorisoprojektien toiminta on ODA-kelpoista. Toiminta tapahtuu pääasiassa Afrikassa ja Lähi-idässä. Hankkeen ensisijaisina hyödynsaajina ovat niiden kehitysmaiden nuoret, joissa nuorisoprojekteja toteutetaan. Alumni-verkoston välityksellä hyötyä saavat myös laajemmin alueen ja verkoston piirissä olevat nuoret. Koulutuksen tavoitteena on myös naisten osallistaminen ja syrjäytyneiden nuorten tavoittaminen. Siten hyödynsaajina ovat myös alueen naiset sekä syrjäytymisvaarassa olevat nuoret. Suomen rahoitus kohdennetaan nuoriin liittyviin projekteihin kehitysmaissa.
Rahoituspäätös 24.05.2019 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
100 000 €
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistava kehitys/hyvä hallinto
- Sukupuolten välinen tasa-arvo
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Kansalaisyhteiskunnan vahvistaminen 75%
- Ihmisoikeudet 15%
- Naisten tasa-arvoisuutta edistävät järjestöt 10%
Erityinen kohderyhmä Haavoittuva, helposti syrjäytyvä tai syrjitty ihmisryhmä, jonka asemaa ohjelma tai hanke parantaa.
- tytöt
- lapset
- nuoret
- alkuperäiskansat/etniset vähemmistöt
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
- YK:n Sivilisaatioiden Allianssi
- YK:n projektipalvelutoimisto UNOPS
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
29892379
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2019-003217
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
28.05.2019