Afrikan Unionin konfliktineston ja rauhanvälityksen kapasiteetin tukihanke
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Suomen pitkäaikaista hankeyhteistyötä Afrikan Unionin kanssa rauhanvälityksen alueella jatketaan uudella kolmivuotisella hankkeella vuosina 2019 – 2022. Suomi rahoitti AU:n rauhanvälityksen tuen kehittämishanketta 2009 - 2019. Hankkeessa saavutettiin merkittäviä tuloksia rauhanvälityksen rakenteiden vahvistumisessa Afrikan rauhan ja turvallisuuden arkkitehtuurin (APSA) puitteissa, kuten Afrikan naisrauhanvälittäjien FemWise-verkoston perustaminen, korkean tason rauhanvälittäjien vuosittaisen retriitin vakiintuminen ja rauhanvälityksen työkalujen kehittäminen. Uuden hankkeen pitkän aikavälin tulostavoitteena on AU:n komission (AUC) rauhan ja turvallisuuden osaston (PSD) parantunut kapasiteetti panna toimeen ennalta ehkäisevän diplomatian ja rauhanvälityksen interventioita gender-sensitiivisellä tavalla. Välittöminä tulostavoitteina on PSD:n vahvistunut osaaminen ja toimintakyky interventioiden teknisen tuen, Afrikan FemWise-naisrauhanvälittäjäverkoston sihteeristön ja tiedonhallinnan osalta. Tulostavoitteisiin pääsemiseksi hanke tukee toimintoja koskien 1) strategista ja operatiivista suorituskykyä, 2) inklusiivisuutta ja gender-sensitiivisyyttä, sekä 3) tiedonhallintaa. Hankkeen hyödynsaajia, joita AU edustaa, ovat AU:n ja alueellisten järjestöjen ennalta ehkäisevän diplomatian ja rauhanvälityksen instituutiot, alan ammattilaiset, sekä viime kädessä yhteisöt konfliktiherkillä alueilla. Suomen tuki hankkeelle kanavoidaan valtionavustuksena suomalaisen Crisis Management Initiative (CMI) -järjestön kautta. Se toteuttaa hanketta yhdessä AUC/PSD:n kahden yksikön kanssa. Suomen rahoitus hankkeelle vuosina 2019 – 2022 on yhteensä 2,4 miljoonaa euroa.
Rahoituspäätös 16.04.2019 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
2 400 000 €
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistava kehitys/hyvä hallinto
- Sukupuolten välinen tasa-arvo
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Siviilikriisinhallinta ja konfliktin ehkäisy 100%
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
- Crisis Management Initiative
- African Union (excluding peacekeeping facilities)
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
29892432
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2017-004691
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
08.05.2019