Syyrian konfliktiin liittyvän kehitysyhteistyön suunnittelu ja hallinnointi
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Suomen apustrategia Syyrian ja Irakin konflikteihin vastaamiseksi on ollut voimassa vuodesta 2017 lähtien. Apustrategian uudistamistyö aloitetaan vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla. Suomen apulupaus Syyrian tilanteeseen vuoden 2019 osalta on 25 miljoonaa euroa. Sekä Syyrian että Irakin kriisien rahoitustarpeet eivät tule lähivuosina vähenemään. Maa- ja aluekohtaisen rahoituksen osuus kokonaisuudesta on vuonna 2019 hieman alle 9 miljoonaa euroa. Tuleville vuosille on suunniteltu sekä Syyrian että Irakin kriiseihin vastaamiseen varatun rahoituksen kasvattamista maa- ja aluekohtaisesta budjetista noin 10 miljoonan euron vuositasolle. Hankkeiden valmistelu, seuranta ja arviointi ovat jatkuvia toimintoja hankehallinnossa. Syyria-Irak-tukemme on temaattisesti laajaa ja vuonna 2015-2017 aloitettujen hankkeiden seuranta sekä uusien hankkeiden (tai vanhojen jatkorahoituksen) valmistelu tulee vaatimaan vuoden 2018 aikana varoja. ALI-10 suoraan hallinnoimia olemassa olevia hankkeita on käynnissä noin 26 miljoonan edestä. Tuki on kanavoitu eri YK-järjestöjen, Maailmanpankin, Syyrian jälleenrakennusrahaston sekä muutamien kansalaisjärjestöjen kautta. Syyrian ja Irakin konfliktit ovat melko ennustamattomia ja tilanteet saattavat muuttua varsin nopeastikin. Siksi on tärkeää, että ohjelman suunnitteluun ja seurantaan on varattu riittävästi varoja, jolloin muuttuviin tilanteisiin pystytään reagoimaan nopeasti ja joustavasti, esim. seurantamissioita tai tutkimuksia hankkimalla. Suuri osa työstä tehdään UM:n oman henkilöstön voimin, mutta esim. tutkimuksia ja selvityksiä voidaan tilata hankintalain puitteissa.
Rahoituspäätös 14.12.2019 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
100 000 €
Kohdealue Alue, jolla ohjelma tai hanke toteutetaan.
Lähi-itä
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Hallintokulut (sektoreittain kohdentamaton) 100%
Tuen tyyppi Miten ohjelman tai hankkeen rahoitus hoidetaan tai mitä toimintaa rahoitetaan.
Hallintokulut
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
Suomen julkinen sektori
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
85301020
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2019-008886
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
26.05.2020