UNDP: Paikallisyhteisöjen kantokyvyn vahvistaminen Syyriassa ja sen naapurimaissa
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Syyrian konflikti on aiheuttanut valtavan humanitaarisen kriisin vaikuttaen miljoonien ihmisten elämään. Yhteisöjen kantokyky eli resilienssi on koetuksella Syyriassa ja sen naapurimaissa. Myös haavoittuvassa asemassa olevien vammaisten ihmisten määrä on kasvanut konfliktin vuoksi. Syyriassa arvioidaan olevan 2.8 miljoonaa vammaisiksi luokiteltavaa ihmistä. Suomi tukee Syyrian kriisistä kärsivien yhteisöjen ja Syyrian naapurimaiden resilienssin vahvistamista Suomen Syyrian ja Irakin kriisejä koskevan apustrategian (2017–2020) painopisteiden mukaisesti. Suomi on tukenut etenkin YK:n kehitysjärjestön UNDP:n toimintaa resilienssi-ajattelun valtavirtaistamisessa YK:n toimintaan. Nyt alkava hanke on jatkoa Suomen tukemalle UNDP:n resilienssityölle ja etenkin vammaisten oikeuksien edistämiselle Syyriassa. UNDP–Syyrian toteuttama osuus hankkeesta tukee syyrialaisyhteisöjen kantokykyä edistämällä vammaisten toimintamahdollisuuksia kuntoutuksen, psyko-sosiaalisen tuen, työllistymismahdollisuuksien ja tietoisuuden lisäämisen kautta. Suomen tuella ylläpidetään keskuksia, jotka tuottavat vammaisille palveluita, kuten apulaitteita ja terapiapalveluita. Erityishuomiota kiinnitetään vammautuneiden naisten tukemiseen. Suomen tuella on aiemmin työllistetty Syyriassa tuhansia haavoittuvassa asemassa olevia nuoria sekä autettu tuhansia vammaisia. Esimerkiksi vuoden 2018 aikana Suomen tuella autettiin 1,035 vammaista parantamalla näiden osallistumisedellytyksiä yhteiskuntaan ja tukemalla heidän elinkeinojaan. Hankkeen rahoitus tulee Afrikan ja Lähi-Idän osaston vuoden 2019 valtuuksista vuosille 2020 ja 2021. Hankkeen 4 MEUR budjetti kanavoidaan UNDP Syyrialle vammaisten oikeuksia edistävän hankkeen toteutukseen vuosina 2020–2021.
Rahoituspäätös 15.11.2019 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
4 000 000 €
Kohdealue Alue, jolla ohjelma tai hanke toteutetaan.
Lähi-itä
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistava kehitys/hyvä hallinto
- Sukupuolten välinen tasa-arvo
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Sosiaaliturva 25%
- Katastrofivalmius 50%
- Ihmisoikeudet 25%
Tuen tyyppi Miten ohjelman tai hankkeen rahoitus hoidetaan tai mitä toimintaa rahoitetaan.
Projektityyppiset hankkeet
Erityinen kohderyhmä Haavoittuva, helposti syrjäytyvä tai syrjitty ihmisryhmä, jonka asemaa ohjelma tai hanke parantaa.
- nuoret
- vammaiset henkilöt
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
YK:n kehitysohjelma
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
85301028
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2019-005481
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
02.12.2019