OECD/DAC:n vertaisarvion suositusten toimeenpano kehitystä tukevaa johdonmukaisuutta ja henkilöstön osaamista kehittämällä
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Kyseessä on OECD/DAC:n vuonna 2012 toteuttaman Suomen kehitysyhteistyötä koskevan vertaisarvion suositusten toimeenpanon rahoitus KEO-10 vastuualueella. OECD:n kehitysapukomitea (DAC) arvioi jäsenmaidensa kehityspolitiikkaa ja – yhteistyötä 4-5 vuoden välein. Vertaisarviossa annetaan suosituksia kehityspolitiikan tehostamiseksi ja toimintatapojen parantamiseksi. Suomen vertaisarviossa arvioitiin tuoreeltaan Suomen uuden kehityspoliittisen toimenpideohjelman linjauksia ja sisältöä, ja vertaisarvion suositusten toimeenpano vahvistaa ohjelman toimeenpanoa. Esitetyt toimenpiteet kohdistuvat kolmeen suositukseen, joiden toimeenpano kuuluu KEO-10 vastuualueeseen: i) kehitystä tukevan politiikkajohdonmukaisuuden vahvistaminen varmistamalla, että hallituksen muut, kehitysmaihin vaikuttavat politiikkapäätökset tukevat kehitysmaiden mahdollisuutta kehitykseen, tai eivät ainakaan heikennä sitä. Tämä edellyttää valtionhallinnon toimijoiden vastuiden määrittelyä ja yhteensovittamismekanismien vahvistamista. ; ii) organisaation ja johtamisen parantaminen yhtenäisillä, ajanmukaisilla työkaluilla, ohjeistuksilla ja koulutuksella koko kehitysyhteistyötä tekevälle henkilöstölle ulkoministeriössä ja edustustoissa. iii) kehitysyhteistyön tulosten ja vaikuttavuuden parantaminen. Suositusten toimeenpano on jo aloitettu, ja määrärahalla pyritään takaamaan seuraavien toimenpiteiden tehokas läpivienti: 1) Suomi on Ulkoasiainministeriön johdolla käynnistänyt OECD:n johdonmukaisuustyökalun soveltamisen ruokaturvan teemassa, ns. ruokaturvapilotin. Ruokaturvapilottiin osallistuu viisi sektoriministeriötä, tutkimislaitoksia ja kansalaisjärjestöjä. Pilotin toteutus on jaettu kuuteen vaiheeseen, ja Ulkoasiainministeriö vastaa johtopäätösten ja suositusten koostamisesta hankkeen loppuvaiheessa. 2) Tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden parantamiseksi alueosastojen ja edustustojen henkilökunnan tulee tuntea hyvin eri rahoituskanavat, ja osata asiakohtaisesti analysoida rahoitusmuotoihin liittyvät riskit ja mahdollisuudet sekä vastaanottajan että rahoittajan näkökulmasta. Tarkoituksena on järjestää peruskoulutusta täydentävää työpajamuotoista koulutusta , sekä laatia selkeä yhtenäinen ohjeistus eri rahoitusmuotojen soveltuvuuden analysointia ja käytännön toimeenpanoa varten.
Rahoituspäätös 13.03.2013 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
42 295 €
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistuva kehitys/hyvä hallinto
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Sektoreittain erittelemätön 100%
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
89892229
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2013-000978
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
16.09.2013