UNESCO; tuki vuoden 2013 tietoyhteiskuntaprosessin arviointitilaisuudelle (WSIS+10)
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
UNESCOn 36. yleiskokous päätti korkean tason WSIS arviokokouksen järjestämisestä vuonna 2013. Kyseinen "Toward Knowledge Societies for Peace and Sustainable Development"-kokous pidetään UNESCOn päämajassa Pariisissa 25-27.helmikuuta 2013. Se on keskeinen osa WSIS+10 valmisteluprosessia, joka arvioi WSIS-sitoumusten toimeenpanon edistymistä YK:n yleiskokouksen päätöslauselman 60/252 ja Tunisin tietoyhteiskunta-agenda pykälän 111 mukaisesti. UNESCOn isännöimän arviokokouksen lopputuloksia hyödynnetään YK:n laajuisessa WSIS+10-prosessissa ja YK:n MDG-arviointiprosessissa. Suomen tuki kanavoidaan kehitysmaiden osallistumisen tukemiseen ja etäosallistumisen mahdollistamiseen online-välineiden avulla. Lisäksi tuetaan kokouksen lopputulosten raportointia ja hyödyntämistä. Suomen tuen tarkoituksena on vahvistaa kokouksen avoimuutta ja inklusiivisuutta huomioiden erityisesti vähiten kehittyneet maat ja marginalisoituneet ryhmät. Lisäksi pyritään nostamaan kokouksen tasoa varmistamalla sen lopputulosten taltiointi, analyysi ja edelleenjakaminen. Tilaisuuden kokonaistavoite on arvioida WSIS-sitoumusten toimeenpanoa UNESCOn WSIS-toiminnan perspektiivistä. Arvio keskittyy siten ICTn hyödyntämiseen kehityksessä "pehmeiden komponenttien" pohjalta. Tällaisia ovat mm. tarkoituksenmukaisen sisällön ja palvelujen tuottaminen, kapasiteetin vahvistaminen sekä mahdollistavan ilmapiirin ja koherenttien policy-instrumenttien kehittäminen. Näitä kaikkia ohjaavat ihmisoikeuksien, demokratian ja hyvän hallinnon periaatteet. Hankkeen koordinaatiosta vastaa UNESCOn viestintä- ja informaatio-osasto sekä tarkoitusta varten perustettu järjestön sisäinen ohjausryhmä. Lisäksi valmisteluihin osallistuvat WSIS prosessia fasilitoivat organisaatiot ja kaikki toimijat avoimen konsultaatioprosessin kautta. Hankkeen toimeenpanon ajanjakso ulottuu elokuusta 2012 (tutkimus ja tuettavien osallistujien valinta) joulukuuhun 2013 (kokouksen lopputulosten seuranta).
Rahoituspäätös 24.08.2012 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
150 000 €
Kohdealue Alue, jolla ohjelma tai hanke toteutetaan.
Kehitysmaat
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistuva kehitys/hyvä hallinto
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Informaatio- ja viestintäteknologia 100%
Tuen tyyppi Miten ohjelman tai hankkeen rahoitus hoidetaan tai mitä toimintaa rahoitetaan.
Projektityyppiset hankkeet
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
YK kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
89892093
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2012-002849
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
29.04.2013