Kemiallisten aseiden tunnistamiskoulutus kehitysmaiden kemisteille
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Kemiallisen aseen kieltosopimuksen instituutin (VERIFIN) koulutushanke vuosille 2015-2017 keskittyy vahvistamaan kehitysmaiden laboratorioiden kapasiteettia ja turvallisuutta kouluttamalla kehitysmaiden kemistejä ja asiantuntijoita. Koulutuksella pyritään parantamaan kemiallisten taisteluaineiden tunnistamiseen tarvittavaa tieto-taitoa analyyttisen kemian alalla ja edesauttamaan kemiallisen aseen kieltosopimuksen (CWC) kansallista täytäntöönpanoa. Pyrkimyksenä on kohentaa laboratorioiden tasoa, turvallisuutta ja kemistien osaamista, jotta nämä voisivat toimia omissa maissaan alan neuvonantajina, opettajina ja asiantuntijoina. Lisäksi pyritään lisäämään kehitysmaiden kemistien ympäristöasioihin, ruokaturvaan ja hyvään hallintoon liittyvää osaamista. Laboratorio-, turvallisuus-, farmasia-, ympäristö- ja asevalvontakoulutukselle (ml. kauppa- ja vientivalvonta) on tarvetta useissa kehitysmaissa ja sillä on vaikutuksia maiden kestävään kehitykseen. Kasvattamalla tietoisuutta kemiallisen aseen kieltosopimuksesta (CWC) ja kemikaaliturvallisuudesta lisätään kestävää kehitystä kansallisesti, alueellisesti ja globaalisti. Osaamista voidaan hyödyntää mm. ympäristöanalytiikan parantamiseen tai ruokaturvan lisäämiseen. Hankkeessa jatketaan aiempaa laboratoriokumppanuutta kahdessa Suomen pitkäaikaisessa kehitysyhteistyömaassa, Keniassa ja Etiopiassa. Lisäksi VERIFINin järjestämille kursseille osallistuu kemistejä OECD/DAC:in ODA-listalla olevista maista. Kansallisena viranomaisena toimiva VERIFIN on järjestänyt kehitysmaiden kemisteille ja asiantuntijoille suunnattua, laadukkuudestaan kansainvälisesti tunnustettua koulutusta vuodesta 1990. Kyseessä on kolmivuotinen hanke, joka on suuruudeltaan 1 350 000 euroa. Vuosina 2012-2014 mukana olleet laboratoriot saivat monipuolista analyyttisen kemian koulutusta. Taitoja voidaan käyttää monentyyppiseen analytiikkaan (ympäristö, ruokaturva ja lääkeaineet). Koulutuksella tuettiin laboratorioiden kapasiteetin vahvistamista (mm. näytteenkäsittely, kemikaalien tunnistaminen, lisääntynyt laitteiden käyttöaika). Kansallisille viranomaisille suunnatulla kurssilla keskityttiin konvention käytännön implementointiin ja lainsäädäntöön. VERIFINin analyyttisillä kursseilla osallistujat oppivat hyödyntämään erilaisia analyyttisiä tekniikoita kemikaalien tunnistamiseen. Saatuja taitoja voidaan hyödyntää monipuolisesti ruoka- ja ympäristöanalytiikassa.
Lisätietoa Linkki ohjelman tai hankkeen verkkosivuille.
http://www.helsinki.fi/verifin/VERIFIN/suomi/index.html(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Rahoituspäätös 13.04.2015 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
1 350 000 €
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistava kehitys/hyvä hallinto
- Ympäristöapu
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Tutkimuslaitokset ja tieteelliset instituutiot 100%
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
Helsingin yliopisto
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
89803401
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2014-049268
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
04.05.2015