Helsinki Policy Forum; dialogiprosessi
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Helsinki Policy Forum (HPF) on dialogiprosessi, joka perustettiin helmikuussa 2014 edistämään Euroopan ja MENA/Gulf -alueen poliittisten ja uskontotaustaisten toimijoiden luottamuksellista ja rauhanomaista vuoropuhelua ja yhteisymmärrystä alueen jännittyneessä tilanteessa. HPF on vakiinnuttanut asemansa ja laajentanut verkostoa siten, että dialogeihin on osallistunut hallitusten, parlamenttien, yritysmaailman ja tiede- ja kansalaisyhteisön korkean tason vaikuttajia ja edustajia. Verkostoa on tarkoitus laajentaa maiden vakautumisen ja poliittisten prosessien etenemisen myötä. Seuraava Helsinki Policy Forum kokous järjestetään Helsingissä keväällä 2016. Kokouksesta kaavaillaan ministeritasoista. Ulkoministeriön osalta ALI-10 toimii yhteistyössä Forward Thinking -järjestön kanssa kokousjärjestelyistä. Helsinki Policy Forum edistää Suomen kehityspoliitiikan pääteemojen osalta vakaita ja toimivia yhteiskuntia ja yksityisen sektorin, työllisyyden ja verotuskyvyn vahvistamista alueen maissa. Hanke tukee YK:ssa syyskuun lopulla 2015 hyväksytyn kestävän kehityksen toimintaohjelmaa sekä välillisesti Suomen rauhanvälityksen toimintaohjelman toteutusta. Helsinki Policy Forumin tavoitteena on edistää luottamuksellista ja korkealla tasolla tapahtuvaa vuoropuhelua. Helsinki Policy Forum tarjoaa osapuolille turvallisen, epävirallisen mutta poliittisen dialogifoorumin ja pyrkii edistämään rauhanomaista vuoropuhelua, syventämään tarkastelua keskeisistä ajankohtaisista haasteista ja muotoilemaan taustasuosituksia politiikkavaikuttamiselle, jonka avulla voidaan lieventää maiden sisäisiä ja alueellisia jännitteitä ja luoda pohjaa yhteisille ratkaisuille. Hankkeeseen esitetään 190 000 euron myöntöä Helsinki Policy Forumin kokouksen järjestämistä varten keväällä 2016 momentilta ja käyttösuunnitelmakohdalta 24306621 ALI-10:n vuoden 2014 siirtomäärärahasta.
Rahoituspäätös 29.03.2016 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
190 000 €
Kohdealue Alue, jolla ohjelma tai hanke toteutetaan.
Lähi-itä
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistava kehitys/hyvä hallinto
- Sukupuolten välinen tasa-arvo
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Kansalaisyhteiskunnan vahvistaminen 50%
- Siviilikriisinhallinta ja konfliktin ehkäisy 50%
Tuen tyyppi Miten ohjelman tai hankkeen rahoitus hoidetaan tai mitä toimintaa rahoitetaan.
Projektityyppiset hankkeet
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
Forward Thinking
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
85301019
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2015-009065
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
12.04.2016