UNIDOn rahasto kehitysmaiden kauppakapasiteetin vahvistamiseksi
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
UNIDO on YK:n erityisjärjestö, jonka tehtävänä on inklusiivisen ja kestävän teollisen kehityksen edistäminen osana kansainvälistä kehitysagendaa. Järjestö on keskittänyt toimintansa kolmeen painopistealueeseen: 1) köyhyyden vähentäminen tuotannollisten toimien avulla; 2) kauppakapasiteetin kehittäminen; sekä 3) ympäristö ja energia. Suomi on ollut UNIDO:n jäsen sen perustamisesta vuonna 1966 lähtien. UNIDO on yksi Suomen monenkeskisen kauppa- ja kehitysyhteistyön tärkeimmistä kumppaneista. Suomi rahoitti vuosina 2009-2012 UNIDO:n kauppakapasiteetti- ja agribusiness- sekä investointiohjelmia yhteensä 2,9 miljoonalla eurolla. Kauppa- ja kehitysyhteistyön lisäksi UNIDO on tärkeä kumppani Suomelle ympäristöhankkeissa. UNIDO on johtava kansainvälinen toimija kaupan standardien toimeenpanossa. Suomen tuella UNIDO on vastannut joustavasti useiden kehitysmaiden pyyntöihin vahvistaa vientisektorien kapaisteettia täyttää kansainväliset standardit, millä on voitu turvata viennistä riippuvia työpaikkoja. Esimerkiksi Sierra Leonessa Suomen tuella on vahvistettu kalasektorin kapasiteettia täyttää viennin standardeja. UNIDO:n agribusiness-ohjelma on Suomen tuella vahvistanut 12 kehitysmaan ruokaturvaa mm. yksityistä sektoria kehittämällä. Suomen tuki UNIDO:n investointiohjelmalle on puolestaan vienyt eteenpäin yritystason tiedonkeruuta ja analyysia kymmenessä Afrikan maassa. Esitetään, että UNIDO:n toimintaa tuetaan vapaaehtoisrahoituksella vuosina 2014 ja 2015 yhteensä 4.2 miljoonalla eurolla. Tuki jakautuisi UNIDO:n kauppakapasiteetti- ja agribusiness-ohjelmille sekä uutena alueena UNIDO:n liikekumppanuus-ohjelma. UNIDO:lla on useita toimivia kumppanuuksia yritysten kanssa, joiden tavoitteena on tukea kehitysmaita niiden pyrkimyksissä edistää kestävää kehitystä mm. ratkaisemalla ympäristöongelmia ja luomalla työpaikkoja.
Lisätietoa Linkki ohjelman tai hankkeen verkkosivuille.
Rahoituspäätös 23.04.2014 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
4 200 000 €
Kohdealue Alue, jolla ohjelma tai hanke toteutetaan.
Kehitysmaat
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistava kehitys/hyvä hallinto
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Kauppapolitiikka ja -hallinto 100%
Tuen tyyppi Miten ohjelman tai hankkeen rahoitus hoidetaan tai mitä toimintaa rahoitetaan.
Yleisavustukset monenkeskisille järjestöille (ODA-kelpoiset)
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
YK:n teollistamisjärjestö
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
89889201
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2011-006999
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
09.06.2014