Gender and Mediation Training; pl. 1325 ja rauhanvälitys
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Gender and Mediation -koulutus on YK:n poliittisen osaston (DPA) ja UN Womenin aloite, jonka tavoitteena on päätöslauselman 1325 "naiset, rauha ja turvallisuus" mukaisesti saada gender -näkökulma pysyväksi osaksi rauhanprosesseja. Huolimatta monista kansainvälisistä ja alueellisista sitoumuksista naisten ja gender -asiantuntijoiden määrä virallisissa rauhanprosesseissa on pysynyt alhaisena ja harvat rauhansopimukset ottavat kattavasti mukaan tasa-arvoon liittyvät asiat tai huomioivat naisten merkityksen kestävän rauhan saavuttamiselle. DPA on pyytänyt hankkeeseen mukaan Suomea ja Norjaa, jotka ovat profiloituneet naisten oikeuksien sekä rauhanvälityksen edistämisessä. Koulutuksesta ja tutkimuksesta vastaavat suomalainen Crisis Management Initiative (CMI) sekä norjalainen rauhantutkimusinstituutti (PRIO). Tavoitteena on järjestää yhteensä kuusi koulutustilaisuutta, kolme Suomessa ja kolme Norjassa, vuosien 2013-2015 aikana. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti YK:n pääsihteerin erityisedustajille.
Rahoituspäätös 21.03.2013 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
643 900 €
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Sukupuolten välinen tasa-arvo
- Osallistuva kehitys/hyvä hallinto
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Naisten tasa-arvoisuutta edistävät organisaatiot ja instituutiot 70%
- Siviilikriisinhallinta ja konfliktin ehkäisy 20%
- Konfliktinjälkeinen rauhanrakentaminen (YK) 10%
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
- Crisis Management Initiative ry
- YK:n poliittisten asioiden osasto
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
29892334
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2013-000617
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
05.08.2013