Global e-Schools and Communities Initiative / African Knowledge Exchange - AKE
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
GESCI on WSIS prosessissa YK:n ICT Task Forcen v. 2004 perustama kumppanuusjärjestö, joka edistää inklusiivisen osaamisyhteiskunnan kehittymistä kehitysmaissa, ja jonka toiminnan fokus on Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa. Toiminnan tarkoituksena on kehitysmaiden hallitusten tukeminen YK:n kehitystavoitteiden saavuttamiseksi, erityisesti opetuksen ja tiedon saatavuuden lisäämiseksi kehitysmaissa (EFA, IFA) Tieto- ja viestintätekniikkaa ( ICT) ja monitoimijakumppanuuksia hyödyntämällä. GESCI;n päämaja on Nairobissa, Keniassa, jossa se on tunnustettu kansainväliseksi organisaatioksi. Sillä on oma DAC/ODA numero. Rahoitus kanavoitiin alunperin UNICEF:n trust fundin kautta, mutta nyt GESCI on itsenäinen 100% ODA kelpoinen järjestö. GESCI toteuttaa strategiaansa erityisesti osaamisen jakamiseen ja strategiseen vaikuttamiseen liittyen perustamalla osaamiskumppanuuksia keskeisten kehityskumppanien kanssa. GESCI on esittänyt erityisen osaamiskumppanuuden luomista Suomen ulkoaisainministeriön kanssa ICT:hen, koulutukseen ja osaamisyhteiskuntaan liittyen. Kumppanuuden avulla GESCI pyrkii avustamaan kehitysmaiden opetusministeriöitä ja muita koulutuksesta ja osaamisen kehittämisestä vastuussa olevia ministeriöitä koulutuksen ICT-strategioiden ja laajemmin osaamisyhteiskuntastrategioiden laatimisessa ja toteuttamisessa. Kumppanuuden avulla GESCI pyrkii myös luomaan samanmielisten kumppaneiden (kehityskumppaneiden ja kehitysmaiden) ryhmän, jonka kanssa GESCI pyrkii kehittämään osaamista ja ideoita. Toiminta kanavoituu Suomen aikaisemmalla tuella perustetun Afrikan Knowledge Exchange (AKE) foorumin kautta . AKE -foorumia valmistellaan mm. temaattisen tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan avulla. AKE:n piiriin kuuluu jo yli 15 Afrikan maan opetusministeriötä. AKE -foorumeiden tarkoitus on lisätä yhteistyötä asiantuntijoiden, eri maiden hallitusten sekä globaalien kehityskumppaneiden kuten YK:n alajärjestöt, kehityspankit sekä WSIS toimijoiden kanssa.
Lisätietoa Linkki ohjelman tai hankkeen verkkosivuille.
Rahoituspäätös 30.05.2013 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
250 000 €
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Sukupuolten välinen tasa-arvo
- Osallistuva kehitys/hyvä hallinto
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Opetuksen infrastruktuuri 50%
- Informaatio- ja viestintäteknologia 50%
Erityinen kohderyhmä Haavoittuva, helposti syrjäytyvä tai syrjitty ihmisryhmä, jonka asemaa ohjelma tai hanke parantaa.
- tytöt
- lapset
- nuoret
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
Global e-Schools and Communities Initiative
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
89892240
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2013-001919
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
10.09.2013