Maksuosuus otsonirahastolle
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Vuonna 1987 allekirjoitettu Montrealin pöytäkirja sisältää sitovia velvoitteita otsonikerrosta heikentävien aineiden valmistuksen, kulutuksen ja kaupan vähentämiseksi. Vuonna 1990 perustettiin pöytäkirjan muutoksella monenkeskinen otsonirahasto (Multilateral Fund, MLF), jonka tarkoituksena on auttaa kehitysmaita siirtymään pois otsonikerrosta vahingoittavien aineiden käytöstä. Monenkeskinen otsonirahasto rahoitetaan teollisuusmaaosapuolten varoin YK:n maksuosuustaulukon perusteella. Rahaston suuruudesta päätetään kolmivuotiskausittain osapuolikokouksen päätöksellä, ja maksuvelvoite on sitova. Montrealin pöytäkirjan 29. osapuolikokouksessa marraskuussa 2017 päätettiin seuraavan kolmivuotiskauden (2018-2020) rahoituksesta. Rahoitus kaudelle 2018-2020 on 540 MUSD, joka tarkoittaa Suomelle noin 1 065 000 EUR vuosittaista maksuosuutta. Vuoden 2018 pakollisena vuosimaksuna maksetaan maksupyynnön mukaisesti 1 064 772 euroa Montrealin monenkeskiselle otsonirahastolle.
Rahoituspäätös 21.05.2018 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
1 064 772 €
Kohdealue Alue, jolla ohjelma tai hanke toteutetaan.
Kehitysmaat
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Ympäristöapu
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Biosfäärin suojelu 100%
Tuen tyyppi Miten ohjelman tai hankkeen rahoitus hoidetaan tai mitä toimintaa rahoitetaan.
Yleisavustukset monenkeskisille järjestöille (ODA-kelpoiset)
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
Otsonirahasto, Montreal protocol
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
89824101
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2018-002619
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
04.06.2018