UNDP: Paikallisyhteisöjen kantokyvyn vahvistaminen Syyriassa ja sen naapurimaissa
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
YK on vuodesta 2015 vastannut Syyrian kriisiin humanitaarisen avun ja resilienssin eli yhteisöjen kantokyvyn (kehitysyhteistyö) yhdistävillä kokonaisvaltaisilla apusuunnitelmilla: Syyriaan Humanitarian Response Plan (HRP) sekä alueellinen Regional Refugee & Resilience Plan (3RP). Yhteissumma on ennätykselliset 8 mrd dollaria. UNDP on vastuussa resilienssityön koordinoinnista molempien suunnitelmien osalta. Tuki elinkeinoille ja työllistymiselle on Suomen uuden Syyria-Irak -apustrategian 2017–2020 prioriteetteja. Tässä hankkeessa rahoitetaan UNDP:n ohjelmaa Syyriassa ja naapurimaissa HRP:n "Early recovery & livelihoods" ja 3RP:n "Livelihoods & social cohesion"-sektoreilla. Rahoitus UNDP:n alueelliselle ohjelmalle on Suomen strategian keskeisimpiä interventioita. Suomi on rahoittanut UNDP:ta (em. alueet + Jordanian maaohjelma) vuosina 2015-2017 yhteensä 4 MEUR eurolla. Keskeisiä tuloksia 1) Suomen kokoaan suurempi vaikuttavuus ja näkyvyys kulminoituen 24.1.2017 Helsingin Syyria-konferenssiin; 2) lähes 3000 työllistettyä haavoittuvaa nuorta Syyrian sisällä; 3) Libanonissa fasilitoitu kaikkien poliittisten puolueiden yhteinen visio vastauksesta syyrialaispakolaistilanteeseen; ja 4) Jordaniassa ammattikoulutettu ja työllistetty naisia ja tuettu arvoketjuja pakolaisia majoittavissa yhteisöissä. Suomen uusi 4 MEUR rahoitus (2017-2018) jakaantuu seuraavasti: 2,5 MEUR Syyrian maaohjelmaan, 1 MEUR alueelliseen politiikkavaikuttamiseen ja 0,5 MEUR Libanonin kansallisen dialogin ja pakolaisvasteen tukemiseen. Erityishuomiota kiinnitetään naisten asemaan ja työllistymiseen. Syyrian sisällä toimimiseen liittyy poliittisia sensitiivisyyksiä jälleenrakennuksen osalta. Suomen rahoittama työ rajoittuu elinkeinojen tukemiseen ja kevyeen peruspalveluinfran rehabilitointiin. Syyria ja Libanon ovat keskitulotason maina ODA-kelpoisia. Hankkeet Syyriassa toimivat erittäin korkean riskin ympäristössä.
Rahoituspäätös 08.11.2017 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
4 000 000 €
Kohdealue Alue, jolla ohjelma tai hanke toteutetaan.
Lähi-itä
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistava kehitys/hyvä hallinto
- Sukupuolten välinen tasa-arvo
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Siviilikriisinhallinta ja konfliktin ehkäisy 20%
- Monisektoriapu sosiaalialan peruspalveluille 40%
- Pienen ja keskisuuren yritystoiminnan kehittäminen 40%
Tuen tyyppi Miten ohjelman tai hankkeen rahoitus hoidetaan tai mitä toimintaa rahoitetaan.
Korirahastot/yhteisrahoitusohjelmat
Erityinen kohderyhmä Haavoittuva, helposti syrjäytyvä tai syrjitty ihmisryhmä, jonka asemaa ohjelma tai hanke parantaa.
- nuoret
- vammaiset henkilöt
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
YK:n kehitysohjelma
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
85301028
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2017-004591
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
05.12.2017