Small Arms Surveyn toiminnan tukeminen
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Suomen kehityspoliittisen toimenpideohjelman yhtenä painopistealueena on ihmisoikeuksia edistävä, demokraattinen ja vastuullinen yhteiskunta. Suomi on osallistunut aktiivisesti YK:ssa, ETYJ:ssä ja EU:ssa pienaseiden hallitsematonta leviämistä ehkäisevään toimintaan. Small Arms Survey on itsenäinen tutkimusohjelma, jonka tavoitteena on seurata ja tutkia pienaseisiin ja niiden ongelmiin liittyviä seikkoja ja toimia tiedonlähteenä mm. maiden hallituksille, päättäjille, tutkijoille ja aktiiveille. Pienaseiden leviäminen ja väärinkäyttö on yksi keskeisistä yhteiskunnallisesti kestävän kehityksen esteistä maailmassa ja pienaseongelmiin vastaaminen on tärkeässä asemassa kriisien ennaltaehkäisyssä ja rauhanprosessien tukemisessa. Small Arms Surveyn tavoitteisiin kuuluu: 1) toimia kansainvälisesti ensisijaisena tiedonlähteenä pienaseiden suhteen muun muassa eri maiden hallituksille, päättäjille, lainsäätäjille, tutkijoille ja aktiiveille 2) seurata valtioiden ja kansalaisjärjestöjen tekemiä pienaseisiin liittyviä aloitteita 3) toimia foorumina tiedon ja parhaiden toimintatapojen jakamiselle pienaseisiin liittyen. Pienaseiden leviäminen on yksi merkittävistä turvallisuusuhista maailmassa. Aseiden hallitsemattoman leviämisen vuoksi useat kansalliset ja kansainväliset konfliktit ovat syventyneet, ihmisoikeuksien rikkominen on lisääntynyt maailmanlaajuisesti ja eräiden maiden poliittinen ja taloudellinen kehitys on hidastunut. Pienaseet ovat suurin yksittäinen syy siviiliuhrien, erityisesti naisten ja lasten, määrään. Pienaseiden väärinkäyttö on näin ollen suurta helposti syrjäytyviä ryhmiä kohtaan ja johtaa helposti konfliktien eskaloitumiseen. Small Arms Surveyn vuosiraportti ja tutkimustoiminta edistävät osaltaan pienaseongelmien selvitystyötä ja tukevat hallitusten ja kansainvälisten järjestöjen työtä rauhan ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Small Arms Survey tekee lisäksi yhteistyötä YK:n, kansalaisjärjestöjen sekä erilaisten ihmisoikeusjärjestöjen ja rauhaninstituuttien kanssa. Kehityksen ja turvallisuuden samanaikainen vahvistaminen edellyttääkin yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa laaja-alaisesti ja vaikuttaa näin ollen myös kokonaisvaltaisesti yhteiskunnalliseen kestävyyteen. http://www.smallarmssurvey.org/
Rahoituspäätös 23.05.2012 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
300 000 €
Kohdealue Alue, jolla ohjelma tai hanke toteutetaan.
Kehitysmaat
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Osallistuva kehitys/hyvä hallinto
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Lain ja oikeuden kehittäminen 30%
- Pienasevalvonta ja uudelleenjärjestely 40%
- Turvajärjestelmän hallinto ja uudistus 30%
Tuen tyyppi Miten ohjelman tai hankkeen rahoitus hoidetaan tai mitä toimintaa rahoitetaan.
Projektityyppiset hankkeet
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
Small Arms Survey
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
89888201
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2011-007528
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
18.09.2013