Kv. maatalouden kehittämisrahasto (IFAD); pienviljelyn ilmastonmuutossopeutumisohjelma (ASAP)
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Ilmastonmuutos on merkittävä haaste maailman n. 500 miljoonalle pienviljelijälle, jotka vastaavat jopa 80 prosentista köyhimpien maiden ruoantuotannosta ja muodostavat huomattavan osan maailman köyhistä. Ilmastonmuutoksen myötä äärimmäisten sääilmiöiden odotetaan lisääntyvän, mikä yhdessä heikkenevien vesivarojen, maan pilaantumisen ja hupenevan biodiversiteetin kanssa uhkaa pienviljelijöiden toimeentuloa. Pienviljelijät asuvat usein ilmastonmuutoksen kannalta kaikkein haavoittuvimmilla alueilla, ilman maan hallintaan ja luonnonvarojen käyttöön liitttyviä oikeuksia, mikä lisää riskejä. Vähäisestä omaisuudestaan johtuen pienviljelijöillä on myös heikommat edellytykset selvitä ilmastoperäisistä shokeista. Kv. maatalouden kehittämisrahaston (IFAD) 9. lisärahoitusneuvotteluissa sovittiin, että IFAD keskittyy vahvasti pienviljelijöiden ilmastonmuutossopeutumisen tukemiseen IFAD 9-rahoituskaudella. Tämän tavoitteen tukemiseksi IFAD perusti 2012 monivuotisen, kumppanuuteen perustuvan Adaptation for Smallholder Agriculture Programme-rahoitusikkunan (ASAP) yhteisrahoituksen mobilisoimiseksi ilmastokomponenttien vahvistamiseen IFAD:in säännöllisessä työohjelmassa. ASAP on ilmastonmuutokseen ja ympäristöön korvamerkittyä rahoitusta kehitysmaiden pienviljelijöille. ASAP kytkeytyy IFAD:in tavanomaisiin investointiprosesseihin ja hyödyntää siten järjestön olemassa olevia suunnittelu-, hallinto- ja seurantajärjestelmiä. ASAP-rahoitus lasketaan osaksi IFAD 9-lisärahoitusta. ASAP:in avulla IFAD tähtää menestyksekkäiden, maatalouden tuottavuuden nostamisen sekä ilmastoriskien vähentämisen ja hajauttamisen yhdistävien hankkeiden laajentamiseen ja levittämiseen. Tavoitteena on vähintään 8 miljoonan pienviljelijän toimeentulon ja ilmastokestävyyden samanaikainen parantaminen. ASAP:in tavoitteiden saavuttamista seurataan 10 indikaattoria sisältävän tuloskehikon avulla.
Rahoituspäätös 12.12.2013 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
5 000 000 €
Kohdealue Alue, jolla ohjelma tai hanke toteutetaan.
Kehitysmaat
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Ilmastonmuutokseen sopeutuminen
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Maatalouden kehittäminen 100%
Tuen tyyppi Miten ohjelman tai hankkeen rahoitus hoidetaan tai mitä toimintaa rahoitetaan.
Avustukset erityisiin ohjelmiin ja rahastoihin, hallinnoitu kv. järjestön kautta (monenkeskinen tai kansalaisjärjestö)
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
Kv maatalouden kehittämisrahasto
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
89892285
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2013-006440
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
30.12.2014