ERITT/CGIAR maataloustutkimus- ja opetusyhteistyö
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Hanke on jatkoa vuosina 2011-16 9,5 miljoonalla eurolla rahoitettavalle FoodAfrica tutkimus- ja kehittämishankkeelle Beninissä, Kamerunissa, Ghanassa, Keniassa, Senegalissa ja Ugandassa. Jatkovaiheen tavoitteena on levittää FoodAfrica I-vaiheen tutkimustulokset viljelijöille ja maataloussektorin toimijoille hankemaissa, sekä vahvistaa heidän kapasiteettiaan ruokaturvan parantamiseksi kestävällä tavalla. Pitkän aikavälin kehitysvaikutuksena on hankemaiden parantunut ruoka- ja ravitsemusturva, sekä pienviljelijöiden ja haavoittuvien ryhmien parantuneet elinkeinomahdollisuudet. Tuki jatkovaiheelle on 1 miljoona euroa vuosina 2016-18. Hankkeen loppuhyödynsaajia ovat pienviljelijät hankemaissa sekä paikalliset koulutus- ja tutkimusorganisaatiot. Keskitason hyödynsaajia (=loppuhyödynsaajien tavoittamiseksi) ovat maanviljelijäyhdistykset, neuvontaorganisaatiot (valtion ja kansalaisjärjestöjen), vapaaehtoiset kouluttajaviljelijät, meijeriosuuskunnat ja yksityiset toimijat. Hankkeen koordinaattorina toimii Luonnonvarakeskus Luke. Pääkumppanit hanketoteutuksessa ovat neljä kansainvälisen maataloustutkimusryhmä CGIAR:n tutkimuslaitosta (peltometsäviljelykeskus ICRAF, karjatalousinstituutti ILRI, ruokaturvapolitiikkainstituutti IFPRI ja maatalouden monimuotoisuus- ja ravitsemusinstituutti Bioversity), Helsingin yliopisto ja Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK. Lisäksi hanketoteutuksessa on mukana laaja joukko paikallisia kumppaneita ja sidosryhmiä, kuten afrikkalainen maataloustutkimusfoorumi FARA, kumppanimaiden maataloustutkimusinstituutteja, paikallisia yliopistoja, maataloustuottajain yhdistyksiä ja yksityissektorin toimijoita.
Lisätietoa Linkki ohjelman tai hankkeen verkkosivuille.
Rahoituspäätös 02.12.2015 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
1 000 000 €
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet OECD:n kehitysapukomitea seuraa kehitysyhteistyömäärärahojen käyttöä ja on määritellyt kehitystavoitteita, joiden toteutumista se kerää tietoa. Ohjelmalla tai hankkeella voi olla myös tavoitteita, jotka eivät kuulu kehitysapukomitean seuraamiin tavoitteisiin ja joita ei ole lueteltu tässä.
- Ilmastonmuutokseen sopeutuminen
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Maatalouden kehittäminen 50%
- Maataloustutkimus 50%
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
- Yliopisto, tutkimuslaitos tai asiantuntijaryhmä
- Kv maataloustutk konsultaatioryhmä
- Helsingin yliopisto
- Yliopisto, tutkimuslaitos tai asiantuntijaryhmä
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
29891501
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2015-024637
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
11.12.2015