Kehitysmaiden innovatiivisten start-up-yritysten kapasiteetinkehittämishanke
Kuvaus Mitä ohjelmassa tai hankkeessa tehdään ja miksi, mitä tuloksia toiminnalla tavoitellaan, kuka toiminnasta hyötyy sekä ketä toteutuksessa on mukana.
Hanke kehittää kehitysmaiden innovatiivisten start-up-yritysten kapasiteettia liiketoiminnan ja kilpailukyvyn parantamiseksi ja pääomasijoitusten houkuttelemiseksi. Hanke järjestää avoimen kansallisen kilpailun globaaliin yrityskiihdyttämöohjelmaan mukaan otettavien start-up-yritysten valitsemiseksi noin 20 kehitysmaassa yhteistyössä paikallisen innovaatioverkoston, Maailmanpankin tai muun organisaation kanssa. Yritykset osallistuvat Suomessa kapasiteetinkehittämisohjelmaan, moniin verkostoitumistilaisuuksiin sekä Slush-konferenssiin. Mukaan otetaan myös kehitysmaiden innovaatioverkostojen edustajia. Hanke tutustuttaa osallistujat suomalaiseen innovaatioekosysteemiin ja luo pohjaa uusille kumppanuuksille kehitysmaayritysten ja suomalaisten yritysten, kansalaisjärjestöjen ja oppilaitosten välille. Start-up-yritykset ovat tärkeitä kehitysmaiden taloudellisen kasvun ja monipuolistumisen kannalta. Nuoret yritykset luovat uusia työpaikkoja, elinkeinoja ja toimeentulomahdollisuuksia ihmisille. Hankkeeseen valittavat yritykset ovat lisäksi ns. impact-yrityksiä, joiden liiketoimintaa on ratkaista yhteiskuntien sosiaalisiin ja ympäristöön liittyviä haasteita sekä osallistaa köyhiä ja helposti syrjäytyviä ihmisiä taloudellisen toimintaan. Ratkaisut voivat liittyä mihin tahansa kehityshaasteeseen kuten terveyteen, koulutukseen, maatalouteen, julkiseen hallintoon tai ilmastonmuutokseen ja edistää siten monia ihmisoikeuksia. Välittömät hyödynsaajat ovat kehitysmaiden start-up-yrittäjät ja innovaatioverkostojen johtajat, jotka valitaan ohjelmaan mukaan. Pitkällä aikavälillä hanke hyödyttää kehitysmaiden ihmisiä, erityisesti yrityksiin ja niiden kumppaneihin työllistyviä ihmisiä, joista merkittävä osa on nuoria ja naisia. Hankkeen toteuttaja on Startup Sauna Oy. KEO-20 esittää, että laaturyhmä puoltaa 150 000 euron tuen myöntämistä hankkeelle vuodeksi 2016.
Lisätietoa Linkki ohjelman tai hankkeen verkkosivuille.
http://www.slush.org/impact-accelerator/(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Rahoituspäätös 29.03.2016 Rahasumma, jonka ulkoministeriö on myöntänyt ohjelman tai hankkeen toteuttamiseen sekä päivämäärän, jolloin rahoituspäätös on tehty.
150 000 €
Toimiala Toimiala, jolla ohjelma tai hanke toimii. Toimialoja voi olla myös useita.
- Liike-elämän tukipalvelut ja instituutiot 100%
Rahoituskanava Rahoituskanavan kautta rahoitus ohjataan ohjelman tai hankkeen toimintaan. Rahoituskanavana voi toimia esimerkiksi hankkeen toteuttava järjestö tai Suomen suurlähetystö, joka ohjaa rahoituksen hankkeen toteuttavalle paikalliselle järjestölle.
Konsultit
Ota yhteyttä Ohjelmasta tai hankkeesta vastaavan ulkoministeriön yksikön sähköpostiosoite.
Rahoituskohteen numero Rahoituskohteen numero ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
89892683
Tunnus Rahoituskohteen tunnus ulkoministeriön asianhallintajärjestelmässä.
UHA2016-000851
Sivua muokattu Päivämäärä, jolloin tietoihin on viimeksi tehty muutoksia.
06.04.2016