Utrikesminister Pekka Haavisto deltar i Natos utrikesministermöte

Natos utrikesministermöte ordnas i Bryssel den 6–7 april 2022. Avsikten är att vid mötet behandla Rysslands invasion av Ukraina, Natos strategiska koncept och det internationella säkerhetsläget.

Även Finlands, Sveriges, Georgiens, Ukrainas, Australiens, Nya Zeelands, Japans och Sydkoreas utrikesministrar samt EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik har inbjudits att delta i diskussionen om det internationella säkerhetsläget. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet.

”I och med det förändrade säkerhetsläget i Europa är det viktigt att föra en dialog inte bara med Nato utan även med andra centrala aktörer. Natos utrikesministermöte är ett utmärkt tillfälle att utbyta åsikter inte bara med Natoländerna, Sverige och EU, utan också med Ukraina och Georgien samt de viktigaste länderna i Asien och Stillahavsregionen”, säger utrikesminister Haavisto.

I samband med Natos utrikesministermöte träffar utrikesminister Haavisto även Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och Sveriges utrikesminister Ann Linde.
 

Mer information:

  • Joel Linnainmäki, utrikesministerns specialmedarbetare, tfn +358 295 350 323,
  • Minna Laajava, chef för enheten för säkerhetspolitik och krishantering, tfn +358 295 350 128
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.