Minister Skinnari besöker Abu Dhabi

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari reser den 16 januari till Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten för att delta i evenemanget Abu Dhabi Sustainability Week.

Abu Dhabi Sustainability Week som är ett årligen återkommande evenemang samlar den 16–19 januari stats- och regeringschefer, politiska beslutsfattare, näringslivsrepresentanter, experter och investerare i Abu Dhabi för att diskutera hållbar utveckling, klimatåtgärder och innovationer.  År 2022 deltog omkring 30 000 personer från 150 länder i evenemanget. 

I år väger evenemanget extra tungt eftersom Förenade Arabemiraten är värd för partskonferensen för FN:s klimatkonvention (COP28) i Dubai den 30 november–12 december. Abu Dhabi Sustainability Week skapar en bro mellan klimatmötet COP27 i Sharm El Sheikh och klimatmötet COP28 i Dubai i slutet av året.

Minister Skinnari har enskilda möten med bland annat Förenade Arabemiratens klimat- och miljöminister Mariam Bint Mohammed Almheiri och med näringslivsrepresentanter. Minister Skinnari håller också ett tal vid ett ungdomsevenemang som är en del av programmet.

Programmet(Länk till en annan webbplats.) (på engelska)

Mer information:

Mikko Autti, minister Skinnaris diplomatiska rådgivare, tfn +358 50 466 2833

Riikka Eela, enhetschef, enheten för Mellanöstern, tfn +358 295 350 147